Stampar M - Stampar

Župne obavijesti

Župne obavijesti

30.10.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

U subotu su Svi sveti. Na Gradskom groblju bit će svečana sveta misa za sve pokojne Labina i okolice. To nije samo crkveni događaj, već i društveni i kulturni, jer se spominjemo svih onih koji su nekad ovdje živjeli i gradili ove kuće, ulice, uvodili javnu rasvjetu, vodovod, kanaliaciju, telefonske linije, osmišljavali zajedničke površine, kopali ispod ovoga grada i zarađivali za njegov napredak. Za sve one koji su gradili javne zgrade, private kuće, obrađivali njive i sve to ostavili budućim pokoljenjima. Mi sve to kao pojedinci i društvo koristimo i zato moramo biti zahvalni, a kao vjernici dužni smo moliti za te duše. Misa će se na gradskom groblju održati u 15 sati, nakon čega slijedi blagoslov pojeinačnih grobova.

Općina Raša u povodu Svih svetih i Dana mrtvih organizira besplatan autobus građanima za posjet grobljima u Labinu i Martinskom. Autobus će prometovati sutra te u subotu, 1. studenog i to na relaciji Raša-Labin-Martinski. Polazak iz Raše je oba dana u 9.30 sati, a iz Martinskog autobus polazi natrag u 12 sati. Stajallišta su, između ostalog, na labinskom kolodvoru, u Vinežu, Sv. Bartolu, Topidu, Barbićima i Kunju.

Danas će se u pazinskom Spomen domu održati predavanje akademika Vladimira Paara na temu “Znanost i vjera”. Predavanje počinje u 19 sati.

Labinski bogoslov Želimir Bagavac će u pulskoj katedrali 29.11.2014. u 11 sati primiti prvi stupanj svetog reda, tj. đakonat. Pozivaju se svi vjernici Labinskog dekanata, krizmanici i drugi mladi te ministranti da prisustvuju ovom činu. Bit će organiziran i autobus, a karta iznosi 40 kuna. Po povratku će se posjetiti Svetvinčenat, gdje je red đakonata primio blaženi Miroslav Bulešić. Posjetit će se i Čabrunići, gdje je Bulešićeva rodna kuća i novosagrađena kapela njemu u čast te Juršići, gdje je je u crkvi svetog Franje Miroslav Bulešić kršten i gdje su nekad obitavale časne sestre karmelićanke.

 

 

svi sveti dušni dan blagdan župa sjećanje groblje