Zlatela i Kršanski ljiljani se ne mogu uspoređivati

Zlatela i Kršanski ljiljani se ne mogu uspoređivati

8.12.2014. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Vijećnik Bošnjačke nacionalne manjine u kršanskom Općinskom vijeću Esad Huskić u više je navrata upozoravao, kako kaže, na premala sredstva koja iz proračuna dobiva KUD Kršanski ljiljani, a u odnosu na sredstva koja se dodjeljuju KUD-u Ivan Fonović Zlatela. Bilo je tako i na prošlotjednoj sjednici prilikom prvog čitanja proračuna za iduću godinu, u kojem se za radu KUD-a Kršanski ljiljani planiraju sredstva u visini od 20 tisuća kuna.

 

Uspoređivanje dvaju kulturno umjetničkih društava nije mogao prešutjeti predsjednik Odbora za kulturu, ali prije svega predsjednik Zlatele Zoran Karlić koji je u podužem emotivnom izlaganju između ostalog kazao: (ton – Zoran Karlić). Zlatela uistinu nema ništa protiv da tražite za sebe, ustvrdio je Karlić: (ton – Zoran Karlić 1).

 

Podsjetio je on na sjednici na sve uspjehe koje su Zlatele ostvarile, ali i uputio Esada Huskića da financijska sredstva za KUD Kršanski ljiljani traže i iz drugih izvora. Zaključio je Karlić kako bi bilo dobro da se za kulturu izdvoje veća sredstva, ali to nažalost danas nije moguće. Esad Huskić bio je iznenađen ovakvim Karlićevim izlaganjem, kazavši kako se nikad Kršanski ljiljani nisu željeli uspoređivati s KUD-om Ivan Fonović Zlatela, ali je i ponovio da kulturno-umjetničkom društvu bošnjačke nacionalne manjine Općina Kršan posvećuje premalo pažnje i daje premalo novaca.

 

Link izvor

 

 

 

općina kršan kršan proračun zoran karlić kud fonović zlatela kud zlatela kršanski ljiljani