Živi zid: GRAD LABIN IZBACUJE ŠESTEROČLANU OBITELJ IZ 10 KVADRATA ZBOG DUGA OD 3400KN

Živi zid: GRAD LABIN IZBACUJE ŠESTEROČLANU OBITELJ IZ 10 KVADRATA ZBOG DUGA OD 3400KN

17.2.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Obitelj Malić živi u domu od deset kvadrata kojeg im je grad Labin dodijelio. Zbog duga od 3400kn za kojeg nisu ni znali da postoji, grad je pokrenuo sudski zahtjev za izbacivanjem spomenute obitelji. Ukoliko dođe do deložacije, postoji opasnost da djeca budu oduzeta od roditelja i završe na usvajanju.

Na pitanje kako su zadovoljni sa domom, gospodin Malić odgovara: ,,Sretni smo u ovih deset kvadrata, samo da smo zajedno’’. Također tvrdi kako im je dogradonačelnica grada Labina Eni Modrušan rekla ,,Za vas ovdje nema mjesta’’. Prije desetak dana, kada je naš reporter snimio intervju s njima, oni nisu znali o kakvom je dugu točno riječ. Bili su sigurni kako je sve uredno plaćeno te kako je u pitanju nesporazum.

Nakon saznanja, izjasnili su se kako će u ponedjeljak (20.veljače) podmiriti dug od 3400 kuna zbog kojeg im prijeti deložacija, no to neće ništa odgoditi. Inače, u Hrvatskoj postoje obitelji koje duguju i po nekoliko stotina tisuća eura, no unatoč tome nisu se našli pod prijetnjom deložacije.

U telefonskom razgovoru s nama, dogradonačelnica grada Labina Eni Modrušan opovrgnula je tvrdnju da je izjavila kako ,,za njih ovdje nema mjesta’’ te rekla kako je razlog deložacije taj što nezaposleni Malić nije platio dug. Iznosi i tvrdnju kako je grad pomogao Maliću dok je bio beskućnik dodijelivši mu stan od 10 kvadrata, u kojem je on osnovao obitelj- ,,što nije bilo predviđeno''''''''.

Na pitanje našeg novinara ,,u koliko kvadrata ona živi’’, iz trećeg pokušaja odgovorila je kako je riječ o kući od 130 kvadrata, ali da to nije samo njezin dom i kako zgrada obuhvaća jedan poslovni prostor.
Valja napomenuti kako je Edisova supruga Svjetlana trenutno na porođajnom, ali ni to ne sprječava neke da izvrše deložaciju.

Može li dug od 3400 kuna izbaciti šesteročlanu obitelj na ulicu, hoće li oni koji žive u 130 kvadrata stati u obranu onih koji žive u 10 kvadrata- saznati ćemo u srijedu 22.2. 2017. , dana kada je najavljeno izvršenje deložacije.

Portal Istinom protiv laži u suradnji s Živim zidom poziva sve ljude dobre volje, neovisno o političkom opredjeljenju,da stanu u obranu unesrećene obitelji datuma 22.2. 2017. , u deset sati ujutro, na adresi:

Katuri 17, Grad Labin (samački dom)

Pogledajte potresni intervju s obitelji kojeg je snimio naš reporter (također u suradnji s Živim zidom).

NAPOMENA:Kada je intervju snimljen, Malić nije znao da ima dug od 3400 kn već je mislio da je riječ o zabuni ili ,,neadekvatnom smještaju za djecu’’ kojeg im je upravo grad dodijelio-isti grad koji ih izbacuje iz jedinog doma.

 


 

Autor: Istinom protiv laži


Čitajte nas i komentirajte na našoj Facebook stranici
https://www.facebook.com/negovorumrznjeistinomprotivlazi/?ref=page_internal

 

Izvor

 

 

 

 

politika grad labin deložacija živi zid izbori izbori2017 besplatna reklama nekretnine dug socijala