Zelene navike : premijerno odigrana predstava pod nazivom „Lola spašava svijet“

Zelene navike : premijerno odigrana predstava pod nazivom „Lola spašava svijet“

22.11.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer je u dječjim Vrtićima Mali medvjed u Pićnu i Kockica u Kršanu premijerno odigrana predstava pod nazivom „Lola spašava svijet“ u sklopu projekta „Zelene navike za održivu Labinštinu“. Predstava o Bubici Loli  koncipirana je na istoimenoj slikovnici Lola spašava svijet – odvajanje otpada, te je oduševila najmlađu publiku oba vrtića.

U izvedbi Teatra Happy Things Academy iz Rijeke, Lola se pojavljuje u snu djevojčice Meri te ju tamo upoznaje s aktualnim okolišnim problemima nakon čega  Meri, duboko uznemirena tužnim prilozima s televizije, obećava pomoći zaštiti i očuvati okoliš počevši od odvajanja otpada u svom kućanstvu. Uz „repericu“ baku Zlaticu i njezine čarobne balone, Meri se budi iz sna te zajedno s roditeljima počinje pustolovinu očuvanja prirode, okoliša, životinja, rijeka i mora kroz način pravilnog odvajanja te recikliranja otpada.

Uz niz lako pamtljivih pjesmica, djeca su vrlo brz zapamtila stihove te su zajedno sa glumcima pjevali pjesmice na temu pravilnog odvajanja otpada. Papir u plavu, plastika u žutu a staklo u zelenu kantu pouka je ove predstave koju je režirala i producirala Nataša Tepša Budija, ujedno i glumica Lola, te kolege Erin Borovac, Meri i David Petrović  (Tata Branko i baka Zlatica).

Ovim putem zahvaljujemo se dječjim vrtićima „Mali medvjed“ iz Pićna i „Kockica“ Kršan na otvorenim vratima, dobrim domaćinima i predivnoj publici, a sjedeće izvedbe odigrati će se u dječjim vrtićima „Pjerina Verbanac“ Labin i Raša 25. studenog 2019.

lola spašava svijet predstava zelene navike