ŽCGO Kaštijun d.o.o. odgovorio Tanji Pejić: Trošak saniranja nedostataka građani neće posebno plaćati

ŽCGO Kaštijun d.o.o. odgovorio Tanji Pejić: Trošak saniranja nedostataka građani neće posebno plaćati

6.7.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Vijećnica Gradskog vijeća Grada Labina Tanja Pejić (KLGB nositelj Silvano Vlačić) je na 25. redovnoj sjednici Gradskog vijeća Grada Labina održanoj 26. lipnja 2019. godine postavila prvo vijećničko pitanje:

 

„Sredinom prošlog mjeseca je u jednom medijju direktor ŽCGO Kaštijun, Darko Višnjić, priznao da ŽCGO Kaštijun ima brojne nedostatke, a za sve je, tvrdi, odgovoran izvođač radova, odnosno grčka tvrtka Helector. Ističe kako neki krucijalni dijelovi u pogonu nisu napravljeni kako treba i da samo postrojenje ima niz tehničkih nedostataka.

Također izjavljuje, da bi se pogon doveo u red, potrebno je uložiti dodatnih 16,1 milijun kuna, a o tome je još u veljači 2018. godine sklopljen ugovor između Istarske županije, Grada Pule, Kaštijuna i Fonda za zaštitu okoliša.

S obzirom da je ugovor sklopljen prije skoro godinu i pol dana, a mi građani tek sada dobivamo informaciju o tome – postavljam pitanje:

Da li je navedeni iznos, od 16,1 milijun kuna ukalkuliran u obračun cijene koji mi plaćamo od početka rada tog centra, Kaštijuna?

Da li su poduzete ikakve mjere prema izvođaču radova, za kojeg direktor Kaštijuna  kaže da nije dovršio posao kako treba – postoje li ikakva garancija naplate takvih grešaka od strane izvođača ili je opet, u skladu sa hrvatskim običajima, greška odgovornih prebačena na teret građana?

 Dakle, nije poanta u tome tko je kriv, nego što se poduzima pri tako izdašnim financijskim gubicima – da li se pokrivaju nekakvim garancijama, tužbama ili se rješavaju podizanjem cijena koje moraju platiti građani jer su im te ''greške'' ukalkulirane u račune.“

Pisani odgovor je dao Alen Golja, direktor TD 1. MAJ d.o.o. Labin. Odgovor se nalazi u privitku dopisa i njegov je sastavni dio.


Vezani dokumenti
Tip Naziv Opis
Odgovor Alena Golje na vijećničko pitanje Tanje Pejić - Kaštijun 2019 Odgovor Alena Golje na vijećničko pitanje Tanje Pejić - Kaštijun 2019
tanja pejić vijećničko pitanje prvi maj komunalno alen golja kaštijun d.o.o. zbrinjavanje otpada otpad