Zavšen malonogometni turnir Me Gusta 2021.

Zavšen malonogometni turnir Me Gusta 2021.

20.7.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Svaki ljubitelj futsala koji je prisustvovao završnom danu na turniru ME GUSTA 2021, potvrditi će da je ovo bila jedna od najboljih i najzanimljivijih prezentacija futsala ikad, u našem gradu.

Gušt je bio gledati najbolje majstore sa poluotoka (a i šire), i vidjeti koliko im je stalo u najboljem svijetlu pokazati se labinskoj publici, koja jako dobro poznaje ovaj sport.

Krenulo se u 17:30 sa prvom utakmicom četvrtfinala, ŠIJANA JUNIORS - DUJA ŠPADE. Šijanci su pokazali klasu i slavili sa 3:0.

Ni naredno četvrtfinale nije bilo neizvjesno, POTPIĆANCI su sa 7:1 savladali LOS AMIGOSE, u jednoj rutinskoj utakmici.

A onda je krenuo vatromet. MALING i OKIĆ GRUPA odigrali su odličnu utakmicu sa puno naboja, u kojoj je Maling odnijeo pobjedu 2:1. Susret HARLEMA i SANTA DOMENICE donio nam je najbolju utakmicu četvrtfinala. Harlem je poveo 2:0, ali Nedešćani se vraćaju pogotkom za 2:1, da bi manje od dvije minute do kraja imali deseterac za izjednačenje, kojeg nije realizirao Antonio Načinović, bolje rečeno bravurozno mu je udarac i odbijanac obranio Zahtila, te poštedio Harlem ruleta šesteraca.

Polufinala su bila prava poslastica. U prvoj utakmici Potpićan je rano poveo protiv Šijanaca, koji se uskoro vraćaju pa i okreću utakmicu u svoju korist. Pred sam kraj Potpićanci uspjevaju izjednačiti, te se pristupilo kaznenim udarcima. U četvrtoj seriji Starčić je obranio i odveo Potpićan u veliko finale.

Sa nestrpljenjem se čekalo i drugo polufinale u kojem su nastupili lanjski finalisti Maling Domino (istina, lani je to bila Maling Veruda ali većina igraća ostala je i u ovom Malingu) i neuništivi Harlem AO Trumić. Dugo se igrao pravi futsal šah i tada Danijel Moravac dovodi Maling u vodstvo. Krenuli su Harlemovci po izjednačenje, ali primili su drugi gol iz jedne polukontre (Moravac), te je premalo ostalo do kraja za stizanje rezultata.

U uvertiri finala odigrala se utakmica za 3. mjesto gdje su Šijanci ipak bili svježiji od Harlema, te tako odnijeli broncu.

Finale je bilo spektakularno, najbolja futsal družina na poluotoku protiv labinskih futsal legendi Drndića i Lalića, pojačanih bivšim Malingovcem Husarićem, Buršićem, Starčićem...itd.

Poveo je Maling golom Moravca, ali Potpićan uskoro izjednačuje preko Husarića. Pred kraj prvog poluvremena, Potpićan sa dvije brze kontre odlazi na dva razlike preko Lalića i Drndića.

Drugo Poluvrijeme Maling kreće na sve ili ništa i uspjevaju izjednačiti. I kad su svi očekivali kaznene udarce, 10 sekundi prije kraja Jelenić ostaje sam na drugoj stativi i zabija za pobjedu Potpićna 4:3! Fantastičan kraj fantastičnog turnira.

Najbolji strijelac sa 6 golova bio je Manolo Bilić iz Maling Domina koji je dobio nagradni bon u vrijednosti 1.000,00 kn optike VISTA. Za najboljeg golmana izabran je Danijel Starčić iz pobjedničke ekipe, za nagradu je primio pehar i golmanske rukavice sponzora HO SOCCER, dok je za najboljeg igrača izabrana legenda labinskog futsala Patrik Drndić. Za nagradu je dobio pehar i izlet na Cres sa Monsunom za 4 osobe.

Na turniru U9 prvo mjesto osvojio je NK Rudar koji je u finalu bio bolji od Žminja sa 3:1. Prije toga u dva zanimljiva polufinala Žminj je pobijedio Iskru 3:2, dok je Rudar bio bolji od Rovinja nakon kaznenih udaraca sa 8:6 (5:5 u regularnom dijelu). Treći je na kraju bio Rovinj, četvrta Iskra.

Za najboljeg golmana izabran je Antonio Čerljenko, a za najboljeg igrača Endi Tenčić, obojica iz pobjedničke ekipe.

Na kraju što reći, nakon dvije odgode uspio se završiti turnir u ponedjeljak, i na kraju je ispao super dan, sa odličnim uvjetima za igru, odličnim malim nogometom, možemo samo poželjeti da i naredni turnir bude barem blizu ovom.


PR


me gusta potpićan mnk potpićan