Završnica `Green school` projekta održat će se u Labinu od 23. do 27.4.2017.

Završnica `Green school` projekta održat će se u Labinu od 23. do 27.4.2017.

22.4.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

"Green school" projektni sastanak od 23. do 27.4.2017. održat će se u Labinu. Projektni tim naše škole pod vodstvom profesorica Višnje Šverko i Sandre Juran bit će domaćin 53 sudionika iz pet različitih zemalja i to iz Italije, koji su nosioci projekta, te Njemačke, Španjolske, Mađarske i Poljske sa svojim mentorima i voditeljima.


Projekt nosi ime „Zelena škola“ jer se temelji na samoniklom i ljekovitom bilju, svojstvima i raznolikoj primjeni istog i to ne samo u farmakološkim proizvodima već i u proizvodima koji se odvajkada koriste u narodnoj medicini. Cilj je projekta kreiranje i katalogizacija ljekovitog bilja, isticanje etnobotaničkog i fitofarmakološkog značaja ljekovitog bilja sa područja svih zemalja, izdavanje e-book-a, izrada aplikacije za mobilne telefone, te izrada projektne web-stranice i interaktivne platforme koja će biti dostupna sa svim edukativnim filmovima i didaktičkim materijalima slijedećih pet godina.


Radom na "Green school" projektu, svi su sudionici imali prilike ne samo steći znanja o različitim svojstvima i namjenama ljekovitoga bilja, već uočiti važnost zdravog okoliša i pobuditi svijest o etičkim aspektima koji se odnose na zemlje u razvoju za koje su materijali i pripremani.
S radošću i nestrpljenjem dočekujemo naše prijatelje i pozivamo sve zainteresirane da nam se pridruže na Festivalu samoniklog i ljekovitog bilja 22. i 23.4. u Kršanu gdje ćemo organizirati prodajnu izložbu Green school proizvoda i edukativna predavanja na hrvatskom i engleskom jeziku.

U nedjelju 23.4. ravnatelj SŠMB-a Čedomir Ružić će u restoranu škole poželjeti dobrodošlicu sudionicima projekta "Green school" kojih će sa našim timom biti preko 60-ak. U programu dobrodošlice sudjelovat će naši učenici Adriana Miletić i Rafael Santaleza.

 

Nakon programa dobrodošlice osnivač projekta, Antonio Farino, održat će tematsko predavanje.

 

ssmb.hr

 

 

 

 

green school projekt srednja škola mate blažina