Završna konferencija projekta MINE TOUR

Završna konferencija projekta MINE TOUR

19.4.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Grad Labin poziva sve zainteresirane da se pridruže završnoj konferenciji  projekta MINE TOUR u sklopu programa INTERREG V-A SLOVENIJA – HRVATSKA koja će se održati u četvrtak, 22. 4. 2021. u 10.00 sati, putem online aplikacije ZOOM.

Za sudjelovanje potrebno je potvrditi prisutnost  putem poveznice najkasnije do 21.4.2021:

https://forms.gle/5NvHTVQgfrDJjpVp8


O projektu Mine Tour:

Mine Tour stvara prekograničnu vezu dva grada ujedinjena zajedničkom rudarskom prošlošću. Dopunjuje kulturnu i arhitektonsku rudarsku baštinu u Labinu s prirodnom rudarskom baštinom u Litiji. Na taj način posjetiteljima nudi bogati iskustveni doživljaj iznad i ispod zemlje. Projekt MINE TOUR rješava izazov neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine, a to su prirodni spomenik rudnika Sitarjevec u Litiji i spomenik kulture Šoht u Labinu. Cilj projekta je aktivno očuvanje rudarske baštine razvojem novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda. Cilj je projekta aktivno očuvanje rudarske baštine razvojem novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda. Promjena će se odraziti u poboljšanoj dostupnosti i prepoznatljivosti rudnika u svrhu boljeg doživljaja baštine, povećanju posjeta te povećanoj privlačnosti spomenika. Bit će valorizirani sadržajima koji nude bogat doživljaj, a ujedno će se osigurati očuvanje spomenika za buduće generacije.


Projekt je sufinanciran iz europskog programa suradnje Interreg V-A Slovenija Hrvatska sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

grad labin mine tour interreg v-a slovenija-hrvatska konferencija