Završio ljetni kamp prijateljstva "Duga" u AC Tunarica

Završio ljetni kamp prijateljstva "Duga" u AC Tunarica

31.7.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Donosimo sažetak događanja u ovogodišnjem, 16.po redu ljetnom kampu prijateljstva "Duga":

 

Od 23. do 29.07.2010.g. na terenu Odreda izviđača Raša u Tunarici održan je tradicionalan Ljetni kamp prijateljstva "Duga". Kamp je organiziran za djecu učenike 5.razreda osnovnih škola Labinštine te učenike 6. razreda, a koji su bili učesnici ranije godine. Od 35 prijavljene djece, u kampu je sudjelovalo njih 33, od kojih šestero djece volontera i djelatnika koji su u kampu boravila stalno. Takvih je odraslih osoba u kampu bilo 10 (2 djelatnika CK te 8 volontera), dok je 3 volontera sudjelovalo povremeno. Prvi su put kao mladi volonteri sa nama kampirali te s djecom radili i Selina Sciucca, Ilona Burić, Reanna Brajković i Sanja Baćac.

Svakodnevno je organiziran rad u radionicama (prva pomoć, glazbeno-scenska, novinarska), sukladno vremenu provedena je i škola plivanja, a kao jednodnevne radionice održane su Morska škola (ekološka radionica) te radionica o osnovama ronjenja i podvodne fotografije.

            S djecom su obrađivane i dnevne teme: "Crveni križ – humanitarna organizacija", "Ljudi u Crvenom križu  - volonteri",  "Opasnosti i kodovi sigurnosti na vodi", "U opasnosti niste sami", "Prava i odgovornosti djece", "Odrastanje i spolnost".

Radionice i teme su vodili volonteri Crvenog križa i vanjski suradnici iz Udruge Zelena Istra iz Pule, Društva sportova na moru Koromačno te Državne uprave za zaštitu i spašavanje iz Pazina.
Organiziranju kampa su pomogli: OŠ M.Vlačića Labin, Hrvatske šume - Šumarija Labin, Autokamp Tunarica te Odred izviđača Raša.

U kampu su dnevnom posjetom učestvovali i grupa Centra za inkluziju iz Labina te Loris Galvani iz Pule.

 

Kamp je ispunio naša očekivanja i ciljeve: zadovoljstvo, uzbuđenje i sreća djece boravkom u prirodnom okruženju u društvu svojih vršnjaka, zadovoljstvo u igri  bilo da je vođena ili spontana ali je važno da traje cijeli dan, otkrivanje djece svojih  novih talenata, interes djece za teme Crvenog križa i sve ostale teme, kolegijalnost i suradnja, otvorena i komunikativna atmosfera, zadovoljstvo volontera vlastitim doprinosom  u realizaciji planiranog, prepoznavanje roditelja važnosti organiziranog «radnog» odmora djece i prepoznato zadovoljstvo djece u spontanosti  i međusobnom komuniciranju, povjerenje u našu organizaciju te promociju volonterskog rada.

 

Ravnateljica:
Nadia Mauro Škopac

duga kamp prijateljstva crveni križ tunarica djeca