Završilo je prvo online izdanje Startup akademije Labin

Završilo je prvo online izdanje Startup akademije Labin

30.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Od 26. do 28. listopada 2020. održala se treća po redu Startup akademija u Labinu za sve one koji razmišljaju o ulasku u poduzetništvo i pokretanju vlastitog posla, ili su postojeći poduzetnici s novim projektima na vidiku.


Ovaj put trodnevna radionica održala se online za  15 aktivnih sudionika koji su uz vodstvo stručnih mentora razrađivali svoje poduzetničke ideje gdje je pobjednik ušao u drugi krug natjecanja te će konkurirati za glavnu nagradu od 10 000 kuna.


Tokom akademije u Labinu razrađivane su različite ideje, neke od njih odnosile su se na modni bus, web shop prodaju, turističke vodiče te proizvodnju i prodaju hrane.


Za najbolju ideju proglašena je ona Nikoline Ljubičić, a radi se o oglasniku za usluge. Riječ je o freelance platformi koja spaja ponuditelje usluga s onim kojima trebaju usluge edukacije iz različitih područja. Takve platforme za sad nema u Hrvatskoj, a u inozemstvu je najbliža Fiverru. Ideja je u visokom stupnju razvoja, pošto je Nikolina već osmislila vizualni identitet i napravila istraživanje tržišta te marketinški plan.


Stručni žiri akademije činili su Jasmina Dubinović (Zagrebačka banka), Cinzia Zubin (HBOR) i Denis Alessio. Sudionici akademije imali su priliku razraditi ideju, naučiti o načinima korištenja marketinških kanala, različitosti pravnih oblika te načinima prezentiranja i financiranja ideje.


Uspješne poduzetničke priče podijelili su Andrej Đapić, Deniz Zembo i Denis Prenkaj. Predstavnici HBOR-a i IDA-e, Cinzia Zubin i Jelena Nikolić prezentirali su institucionalnu podršku, poticaje i poduzetničku infrastrukture. Jelena Dubinović iz Zagrebačke banke govorila je o načinu komuniciranja poduzetnika s bankom, a Vedran Lučić predstavio je bankarstvo s društvenim utjecajem.


Startup akademija održana je u organizaciji Start up udruge iz Pule i Upravnog odjela za gospodarstvo i EU projekte Grada Labina.start up akademija projekti