Završena međunarodni projekt razmjena mladih `Youthapreneur` u Labinu

Završena međunarodni projekt razmjena mladih `Youthapreneur` u Labinu

26.5.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Međunarodni projekt, razmjena mladih pod nazivom "Youthapreneur" održala se od 12.-18. svibnja 2014. u Labinu u organizaciji Udruge za mlade Alfa Albona, na kojoj je sudjelovao 21 mladi sudionik između 18 i 25 godina, iz različitih europskih zemalja: Hrvatske, Turske i Poljske.

 

Glavni cilj projekta bio je poticanje poduzetništva mladih iz različitih zemalja kroz kreativnost i aktivno sudjelovanje u zajednici, sve kroz neformalne metode učenja, poticanju razmjene iskustava iz različitih zemalja, teorijske i praktične vježbe, simulacije poduzetničkih pothvata, učenja kroz rad  te razne igre.

 

Sudionici su u sedam dana imali i priliku učiti o kulturi i atrakcijama Labina, Rapca i okolice, upoznati se sa lokalnim stanovništvom, posebice mladima, te sudjelovati na Volonterskom sajmu, koji se održao 17. svibnja u susret manifestaciji Hrvatska volontira i u radio emisiji Info centar koja se emitira svakoga četvrtka u 13:30 sati na valovima Radio Labina. U sklopu razmjene, Udruga Informo, predstavila je program Erasmus za mlade poduzetnike, na kojem je sudjelovala i nekolicina mladih iz labinske srednje škole, ujedno volontera udruge Alfa Albona.

 

Nositelj ovog projekta bila je Udruga za mlade Alfa Albona u suradnji sa udrugom Stowarzyszenie Centrum Mlodziezy Arka w Radomiu iz Poljske te sa udrugom Istanbul Genclik Meclisi iz Turske.

 

Projekt je financiran od strane Europske komisije kroz program Mladi na djelu.

 

PR

 

 

udruga alfa albona mladi razmjena