Završen sedmi Trofej labinskih rudara, Dubravi dva zlata, jedan Rijeci, a za mamograf skupljeno 12 tisuća kuna!

Završen sedmi Trofej labinskih rudara, Dubravi dva zlata, jedan Rijeci, a za mamograf skupljeno 12 tisuća kuna!

12.6.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Sinoć je na dupkom ispunjenom rabačkom igralištu Mestalla završen sedmi međunarodni omladinski turnir „Trofej labinskih rudara“. Na ovom, sedmom, izdanju nastupilo je više od 740 mladih nogometaša što je rekord turnira, a kada toj brojci pridodamo i roditelje sa svih strana Hrvatske, Slovenije i Italije, jasno je kako je ovaj turnir okupio kudikamo više od tisuću uzvanika.

Završno zatvaranje je uveličao i gradonačelnik Grada Labina, Valter Glavičić koji je i podijelio pehare, zajedno s predsjednikom NK Rudara Trans Euro Sandijem Dobrićem, glavnim tajnikom Sportske zajednice Grada Labina Sinišom Verbancem te dvije apsolutne legende labinskog nogometa, aktualnim trenerom kluba Robertom Paliskom i klupskim sportskim direktorom Nedjeljkom Josipovićem.

Oni su uručili pehare i medalje najboljima, a to su ove godine bili HNK Rijeka u kategoriji U9 te NK Dubrava Tim Kabel u kategorijama U11 i U13 gdje su obje momčadi odigrale sjajne turnire. Kod najmlađih, u U9 kategoriji, druga je bila Dubrava TK, treći domaćin Rudar Trans Euro, a četvrta Opatija. Najmlađi Labinjani primili su zasluženi aplauz za osvojeno treće mjesto u ovakoj snažnoj konkurenciji. Treba spomenuti da su Rudari u U9 kategoriji nastupili s dvije momčadi, a mlađa je svih oduševila svojom borbenošću i rezultatima protiv starijih kolega.

U U11 kategoriji Rijeka je bila druga, slovenska ND Ilirija treća, a na četvrtom mjestu plasirala se selekcija Rudara Trans Euro, također nakon što su odigrali odličan turnir. Ti su rezultati posebno razveselili trenere Antonija (U11) i Valentina (U9) Stepčića.

Najstarija kategorija je ponudila također puno napetosti. Dubrava je u finalu pobijedila Rijeku, a trećeplasirani je bio Uljanik, dok je četvrto mjesto otišlo u ruke velikanu iz Ljubljane, Olimpiji.


Osim nogometnog dijela, čelništvo turnira se u dogovoru s Gradom Labinom odlučilo na uključenje u donacijsku akciju za mamograf, te su posjetitelji turnira na račun ulaza za gledanje utakmice skupili 8900 kuna, nakon čega je odlukom direktora turnira Mauricija Kožljana iznos ‘zaokružen’ na 12 tisuća kuna, a simbolički je taj iznos gradonačelniku Glavičiću predala Anja Načinović, najmlađa ženska članica U9 momčadi kluba.


„Sedam godina ovu priču gradimo na pozitivi i spajanju te nam je ova ideja dala turniru dodatni smisao. Veoma nam je drago što smo stigli do tog iznosa te se ovim putem zahvaljujem svima koji su platili ulaz, a samim time indirektno pomogli našim kćerkama, sestrama, mamama, nonama i svim ženama na Labinštini“, rekao je Kožljan na početku pa dodao:


„Ponosni smo na još jedno uspješno izdanje, zahvalio bih se roditeljima, trenerima, igračima, sucima i volonterima, ali i klubovima na čijim su se terenima igrale utakmice – NK Rabac, NK Iskra, NK Jedinstvo Omladinac. Sportskoj zajednici Grada Labina, Turističkoj zajednici Grada Labina i samom Gradu Labinu moramo biti iskazati veliku zahvalnost, a pogotovo i kampu Maslinica i prokuratoru Hansu Steureru na svoj podršci i razumijevanju prije i tijekom turnira. Ovog smo puta imali rekordan broj igrača, selekcija i klubova, ali na kraju mogu mirne duše reći kako nismo imali nijedan incident, što samo potvrđuje pozitivnu energiju koja vlada tijekom turnira. Hvala svima još jednom!“, rekao je na kraju direktor turnira Mauricio Kožljan.

Istrasport.eu
trofej labinskih rudara sport nogomet