Završen 3. Trofej Labinskih Rudara| Rudar obranio naslov u U13 kategoriji, Istra 1961 najbolja u U11

Završen 3. Trofej Labinskih Rudara| Rudar obranio naslov u U13 kategoriji, Istra 1961 najbolja u U11

17.6.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Nedjelja je donijela završetak trećeg izdanja turnira Trofej Labinskih Rudara, a na gradskom stadionu u Labinu na podjeli pehara okupilo se gotovo više od 200 mladih nogometaša. Sveukupno, na turniru je nastupio 573 različitih igrača u tri kategorije za 38 selekcija.

U polufinalima U11 turnira ASD Liventina poražena je od Istre 1961 s 0:1, a u drugom polufinalu je West Štinjan s 3:1 bio bolji od pulske Istre. U borbi za treće mjesto Puljani su bili uspješniji od Talijana nakon serije kaznenih udaraca. Finale U11 donijelo je 3:0 pobjedu Istre 1961 nad štinjanskim Westom.

U U13 kategoriji prvo polufinale igrali su Rudar i Istra 1961, a domaćin je slavio s 2:0 golovima Marka Krištofića i Patrika Čenaja, a spomenuti treba i obranjeni jedanaesterac Ajdina Terzića pri rezultatu 2:0. U drugom polufinalu je makarski Zmaj s 2:0 slavio protiv Primorca iz Stobreča, da bi u borbi za treće mjesto umorni Stobrečani izgubili 3:0 od pulske Istre 1961. U finalu mladi Kovari još jednim golom Krištofića i Maksima Miskića dolaze do pobjede od 2:1 i obrane naslova prvaka na ovom turniru.


Za kraj, već tradicionalno, obratio se Mauricio Kožljan, direktor organizacijskog odbora turnira, a ujedno i direktor Škole nogometa NK Rudar: “Da biste odradili ovoliko veliki turnir, jako puno faktora se treba poklopiti, odnosno mnogo ljudi mora dati svoj obol. Zbog toga, dužan sam se zahvaliti Maslinici kao hotelskom resortu, ali i djelatnicima na recepciji koji su sva tri dana bili dostupni našim prijateljima iz Italije, Dalmacije i Slovenije. Još uvijek se nisu slegnuli dojmovi, ali je srce puno kad se gosti iz autobusa javljaju zadovoljni i zahvaljuju na gostoprimstvu. Dužan sam to prenijeti ovim putem svim uključenim u turnir, a radi se o velikom broju ljudi. Hvala i klubovima koji su bili domaćini – NK Rabac i NK Jedinstvo Omladinac koji su nam bili velika pomoć. Također, treneri u omladinskom pogonu, neki više, neki manje, dali su veliki obol ovom turniru te zaslužuju pohvale za taj dio. Na kraju, hvala i Gradu Labinu koji je stao iza nas, a vjerujem da će ubuduće i više, sada kad smo pokazali što smo kadri organizirati i na koji način promovirati naš grad, naš turizam i naš kraj.”


nk rudar sport nogomet trofej labinskih rudara