Zatvara se jedina mesnica u starom Labinu

Zatvara se jedina mesnica u starom Labinu

12.5.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

U srijedu se zatvara jedina mesnica u starom Labinu, koju je prije otprilike godinu dana otvorio Radovan Lovrenčić, prije toga vlasnik mesnice u Raši. Njeno zatvaranje nam je potvrđeno i u gradskoj upravi, a ovaj potez vlasnik mesnice obrazlaže slabim prometom i visokom zakupnimom poslovnog prostora u vlasništvu Grada. Odmah do je do prije godinu dana bila mala trgovina, na čijem mjestu dosad nije građanima i turistima ponuđen nikakav novi sadržaj.

Time se nastavlja proces zatvaranja trgovina u starom dijelu Labina, što je dijelom posljedica stalnog opadanja broja stanovnika u njemu, ali i gradnjom supermarketa u tom gradu, gdje bi se krajem godine trebao otvoriti i supermarket Mercator.

 

Gradsko poglavarstvo zasad ništa ne poduzima za zaustavljanje procesa odumiranja srednjovjekovnog gradića, a mali trgovci optužuju svoju udrugu da ništa ne poduzima za zaštitu njihovih interesa, ali i građana. U ovom slučaju najgore će proći starije stanovništvo gornjeg Labina, kojima odlazak u trgovine u Podlabin čini velike teškoće. (M. M.)

Mesar Mesnica Gornji grad Labin Radovan Lovrenčić trgovina trgovački lanci zatvaranje gospodarstvo