Zašto Foji, a ne Novi Foji?

Zašto Foji, a ne Novi Foji?

24.2.2010. // Novi foji // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Odluku će donijeti sud. Rješenjem Općinskog suda u Labinu određena je privremena mjera kojom se zabranjuje Labinskoj tiskari d.o.o. izdavanje i tiskanje novina pod nazivom „Novi foji“. Privremena mjera određena je temeljem prijedloga Nenada Čakića i Eleonore Vlačić.
Određivanje privremene mjere podiglo je mnogo bure na Labinštini, a zainteresirali su se i mnogobrojni čitatelji poznatog mjesečnika.

Nenad Čakić i Eleonora Vlačić osnovali su trgovačko društvo Vlačić&Čakić d.o.o. Labin, te su krenuli sa izdavanjem Internet portala i mjesečnika pod nazivom „Naši foji“. Upravo je na tom Internet portalu 27. siječnja 2010. godine objavljen tekst pod nazivom „Dušan Matijašević unatoč sudskoj zabrani izdao novine pod imenom «Novi foji“.U  tekstu su iznesene neistine, te je obmanuta javnost, a i objavljena je prva stranica privremene mjere. U cilju informiranja javnosti i otklanjanju zabluda red je da se iznese istina i kronologija događaja vezana za izdavanje mjesečnika „Novi foji“ od strane Labinske Tiskare d.o.o. Labin kao nakladnika.
Ugovorom sklopljenim sa Istarskim glasom d.o.o. (vlasništvo Eleonore Vlačić i direktora Nenada Čakića) Labinska tiskara d.o.o Labin preuzela je  20. kolovoza 2003. godine sva izdavačka prava nad mjesečnikom „Novi foji“.  Od tada, dakle punih 6 godine Labinska tiskara d.o.o. Labin kao nakladnik tiska mjesečnika „Novi foji“.
Cijelo to vrijeme za Labinsku tiskaru d.o.o. Labin, na novinarskim poslovima, temeljem ugovora o radu, radili su Eleonora Vlačić i Nenad Čakić, i to sve do 30. studenog 2009. godine kad su sa Labinskom tiskarom d.o.o. Labin sklopili sporazumni raskid ugovora o radu.Nakon sporazumnog raskida ugovora o radu za Labinsku tiskaru d.o.o. Labin započinju problemi, od strane bivših radnika.
Dakle na temelju prijedloga Eleonore Vlačić i Nenada Čakić Općinski sud u Labinu  rješenjem izdaje privremenu mjeru te zabranjuje Labinskoj tiskari d.o.o. Labin da izdaje i tiska novine pod nazivom „Novi foji“,  čijim izdavanjem se Labinska tiskara d.o.o. Labin bavi više od 6 godine. Privremena mjera izdana je temeljem jednostranih tvrdnji iz prijedloga Vlačić i Čakić. U postupku izdavanja privremene mjere Labinskoj tiskari d.o.o. nije omogućeno da iznese protu argumente niti „svoju stranu priče“.
Privremena mjera donesena je 25. siječnja 2010. godine, a dostavljena je Labinskoj tiskari d.o.o. Labin  26. siječnja 2010. godine. Bitno je napomenuti, a radi razjašnjenja cjelokupne situacije, da sukladno odredbama Ovršnog zakona privremena mjera ima pravni učinak prema onome na koga se odnosi od dana kada se rješenje dostavi, dakle za Labinsku tiskaru d.o.o. Labin privremena mjera ima učinak od 26. siječnja 2010. godine. Do 26. siječnja 2010. godine broj 81. „Novih foja“ bio je u cijelosti  tiskan i izdan, tako da Labinska tiskara d.o.o. Labin nije prekršila zabranu iz privremene mjere suda u Labinu.

 

Cijeli članak pročitajte ovdje

 

novi foji naši foji mediji tiskani mediji privremena mjera zabrana dušan matijašević dean čakić nenad čakić eleonora vlačić