Zapošljavanje na Labinštini: Stalan posao dobila samo jedna osoba

Zapošljavanje na Labinštini: Stalan posao dobila samo jedna osoba

21.10.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Prema evidenciji ovdašnje ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje-Područne službe Pula, na Labinštini je tijekom proteklog mjeseca zaposleno 50 osoba, ali među njima je samo jedna primljena u stalan radni odnos. Riječ je o jednoj od radnica koje čine dvije trećine novozaposlenih.


Najviše, po 11 osoba, posao je pronašlo u hotelijerstvu i prerađivačkoj industriji, slijede obrazovanje s devet i trgovina s osam popunjenih radnih mjesta. Poslodavci su u istom razdoblju tražili 79 radnika, od kojih 32 ili 40 posto u trgovini, iz čega je lako iščitati pripreme za otvaranje novog trgovačkog centra najavljenog za studeni.


Zaposlenje je na Labinštini krajem rujna tražilo 540 osoba, što znači da je nezaposlenost u odnosu na kolovoz porasla za 4,9 posto, a u odnosu na rujan 2007. godine za 2,1 posto. Među lokalnim zajednicama najveći porast u odnosu na prethodni mjesec bilježi općina Sv. Nedelja u kojoj se broj nezaposlenih s 53 popeo na 58, što je devet posto više.

Slijedi grad Labin s 319 nezaposlenih ili sedam posto više, a općine Kršan i Raša s 83 i 73 nezaposlena imaju porast od jedan posto.

Pićan je izuzetak jer njegovih 14 tražilaca posla znači smanjenje nezaposlenosti za petinu.

R. S.

zaposlenost zapošljavanje nezaposlenost HZZ Labin radno mjesto standard