Započinje druga faza radova na cesti kroz Kapelicu

Započinje druga faza radova na cesti kroz Kapelicu

27.4.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučerašnjim danom i uvođenjem izvođača radova u posao od strane Županijske uprave za ceste započela je realizacija druge faze radova na cesti kroz naselje Kapelica. Danas se odrađuju određene tehničke pripreme te nakon toga započinju sami radovi i realizacija važnog projekta Županijske uprave za ceste i Grada Labina.

Naime, nakon što se prvom fazom sanirao dio od rotora Kapelica do mini marketa te dio kod „Morčaki“, sada kreću radovi na dijelu od trgovine pa do obnovljenog dijela kolnika kod „Morčaki“ u dužini od 1,4 kilometra.

Županijska uprava za ceste Istarske županije je sukladno svom financijskom planu za ovu godinu provela postupak javne nabave za radove na izvanrednom održavanju  županijske ceste ŽC 5103 dionica Kapelica II faza. Temeljem provedenog postupka javne nabave, sklopljen Ugovor o izvođenju radova s danom 20.4.2022. godine.

Radovima na izvanrednom održavanju županijske ceste ŽC 5104  obuhvaćena je kompletna sanacija asfaltnog kolnika ukupne dužine 1,4  km, uređenje nogostupa uz novo sanirani kolnik u ukupnoj dužini 1,4 km, izgradnja potpornog zida nedugo trgovine za potrebe uređenja nogostupa te  uređenje autobusnih postaja.

U trup prometnice položit će se i vodovodne instalacije te instalacije  za poprečne spojeve kolektora fekalne kanalizacije što je obaveza komunalne tvrtke Vodovod Labin kako ne bi došlo do naknadnih prekapanja prometnice.

Vrijednost ukupne investicije s PDV-om iznosi 8.123.186,56 kuna, izvođač radova je tvrtka Cesta d.o.o. Pula dok je za nadzor zadužena tvrtka Učka konzalting d.o.o. Pazin. Grad Labin radove sufinancira s iznosom od 1,8 milijuna kuna.

S obzirom da je rok završetka ove prijeko potrebne i velike investicije 120 dana od jučerašnjeg uvođenja izvođača u posao, mole se građani na razumijevanje tijekom izvođenja samih radova kada će se promet izvoditi uz postavljenu privremenu signalizaciju.

Važno je istaknuti kako će realizacijom druge faze naselje Kapelica od rotora pa sve do „Morčaka“ dobiti kompletno obnovljen kolnik i uređen nogostup što je od velike važnosti za ovo labinsko naselje koje je svakim danom sve veće i brojnije.

ceste pula rekonstrukcija prometnice kapelica radovi na cesti