Započelo suđenje Ademiru Čelikoviću zbog prijetnji smrću policajcima

Započelo suđenje Ademiru Čelikoviću zbog prijetnji smrću policajcima

15.4.2010. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN - Na Općinskom sudu u Labinu jučer je pod predsjedanjem sutkinje Lorene Smoković započelo suđenje Ademiru Čelikoviću (37) zvanom Buco iz Labina zbog kaznenog djela

prijetnje labinskim policijskim djelatnicima. Na glavnu raspravu odazvao se optuženi Čeliković i svjedok, policijski službenik Dragan Pavišić. Na optužbe o prijetnji policajcima Čeliković je izjavio da se ne osjeća krivim jer se ničega ne sjeća.

Prema optužnom prijedlogu, tereti ga se da je 24. studenog 2007. godine oko 20.20 sati u lokalu Placa u Nedešćini prilikom privođenja zbog remećenja javnog reda i mira zaprijetio smrću policajcima DraganuPavišiću i Leonu Faraguni i njihovim obiteljima, te dizanjem

vozila u zrak. Više puta im je viknuo Alah uekber (u prijevodu Bog je velik, a koristi se kada

se veliča Boga ili pak prilikom kretanja u rat, op.a.).

Čeliković je na sudu izjavio da se događaja ne sjeća budući je bio pijan, a pati i od PTSP-a. No sjetio se da se u lokalu verbalno sukobio i naguravao s osobom zvanom profesor, nakon čega je napustio lokal, a policija ga je tada dočekala vani.

Policajci su ga, po njegovoj izjavi, prvo htjeli privesti, na što se nije složio, a potom su ga bacili na pod i vezali lisicama. Onako vezan htio se maknuti od policajaca pa su ga počeli mlatiti pendrekom, za što kaže da ima medicinsku dokumentaciju.

Tvrdi da nije vrijeđao policajce, već da su ga "spakirali" u policijsku postaju do jutra, kada je pušten. Na upit zna li policajce od ranije, kazao je da uopće ne zna o kojim se policajcima radi, a kada bi to doznao, ispričao bi se.

Policajac Dragan Pavišić izjavio je da je zajedno s kolegom Faragunom po dojavi stigao u lokal Placa gdje su zatekli za šankom Čelikovića u društvu vlasnika lokala i konobarice Tine Barbić. Policajci su razgovarali s konobaricom koja im je ispričala što se dogodilo, a potom i s Čelikovićem koji je cijeli događaj poricao te je u tom trenutku krenuo prema konobarici, na što su ga upozorili da će ga uhititi.

No, Čeliković se i dalje nije smirio pa ga je policija iznijela van i vezala mu ruke lisicama.

Tada je započeo s vrijeđanjem, prijetnjama i psovkama policajcima, a nastavio je u vozilu do policijske postaje. Pavišiću je pored raznih uvreda u jednom trenutku i kazao: "Sutra ćeš dobiti 7,65 u glavu, naći ćemo mi tebe". Na pitanje jesu li optuženog policajci tukli Pavišić je odgovorio da nisu. Čeliković se na kraju ispričao policajcu te ga je sutkinja upitala priznaje li time optužbe, na što je kazao da priznaje svađu s profesorom u lokalu, ali ne i prijetnje i uvrede policajcima.

Na sljedeću raspravu zakazanu za početak lipnja sutkinja Smoković će pozvati policajca Leona Faragunu i konobaricu Tinu Barbić, zatražit će medicinsku dokumentaciju ozljeda te vještačenje stupnja ubrojivosti Ademira Čelikovića.

Mateo SARDELIN

 

kazneno djelo prijetnja placa nedešćina dragan pavišić policija leon faraguna ademir čeliković