Započelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici

Započelo obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige u Gradskoj knjižnici

15.10.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Kultura

LABIN - Gradska knjižnica započela je obilježavanje Mjeseca hrvatske knjige izložbom literature o biološkoj raznolikosti budući je 2010.godina proglašena međunarodnom godinom biološke raznolikosti.

Uz knjige, posjetitelji mogu vidjeti i radove učenica Srednje škole Mate Blažina koje su pod vodstvom Alide Blašković proteklih petnaestak dana na zadanu temu oblikovale u glini zaštićene vrste životinjskog svijeta te bookmarkere sa istim motivima.

Postav izložbe moći će se pogledati tijekom trajanja Mjeseca knjige.

 

   U utorak, 19.listopada, u gradskoj će se knjižnici održati kreativna radionica stvaranja priče-slikovnice , pod nazivom "Crtam ti priču" za niže razrede osnovnih škola.Cilj je radionice potaknuti učenike na razmišljanje o integraciji osoba s posebnim potrebama u svakodnevne aktivnosti u školi i izvan nje.

Nakon čitanja slikovnica "Hana i njuškalo" i "Nebesko prijateljstvo", ilustratorica će pojasniti proces nastanka slikovnice.

Radionica počinje u 11 sati, a voditeljice su Sanja Beraković, prof.hrvatskog jezika i Zrinka Ostović,samostalna likovna umjetnica,ilustratorica.

 

Gradska knjižnica Labin

 

ca je ča mjesec hrvatske književnosti gradska knjižnica labin gradska knjižnica kultura literarni natječaj