Započela rekonstrukcija dionice ceste Štrmac – benzinska pumpa INA, Istarska ulica zatvorena dva tjedna

Započela rekonstrukcija dionice ceste Štrmac – benzinska pumpa INA, Istarska ulica zatvorena dva tjedna

21.10.2009. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Ovoga ponedjeljka službeno su započeli radovi na dionici ceste od Štrmca do benzinske pumpe INA. Ljubomir Buršić, pročelnik za komunalne djelatnosti Grada Labina kazao je da je jučer postavljena prometna signalizacija te su jutros započeli radovi. U prvoj fazi sanirati će se južni prilaz trgovačkom centru Mercator.

Zasada je navedena dionica ceste otvorena za promet, a u kasnijim fazama promet će se preusmjerit na Vinež. Predviđeni rok trajanja radova je tri mjeseca. Investicija stoji 9 milijuna kuna, a Grad Labin učestvovati će sa 2 milijuna kuna.

Uz ovu investiciju u kojoj će biti rekonstruirano tri kilometara ceste dodatno se predviđaju radovi na infrastrukturi u vrijednosti od 170 tisuća kuna.

 

- Radit ćemo u čak 11 etapa, da čim manje ometamo vozače. O zatvaranju, odnosno preusmjeravanju prometa, javnost ćemo pravodobno obavještavati prije svake etape,

a obilazak preko Vineža uslijedit će tek pri kraju cjelokupnog posla, kaže Vladimir Šepić iz Učke konzalting, glavni nadzorni inženjer. Raskrižje kod trgovačkog centra na glavnoj cesti trebalo bi do kraja godine biti pretvoreno u kružni tok s dvije trake. Stoga će u njegovu

razinu biti podignuta cesta koja se sada spušta prema Katurama. U sanaciji kolnika, kako doznajemo od Šepića, korist će se tehnologija suhe reciklaže dosadašnjeg asfaltnog sloja. I. R.

 

 

 

radovi radovi na cesti prometnica ljubomir buršić vinež ina benzinska pumpa štrmac radovi na cesti