Zanimljiva trodnevna radionica pobudila veliki interes

Zanimljiva trodnevna radionica pobudila veliki interes

17.6.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jutros je u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin započela trodnevna edukacija u sklopu projekta MINE TOUR za turističke vodiče i osoblje zaposleno u javnom ili privatnom sektoru s područja održivog turizma te prirodne i kulturne baštine.

Edukacija traje do 19. lipnja te je usmjerena na razvoj proizvoda održivog turizma na temelju interpretacije rudarske prirodne i kulturne baštine. Program edukacije se sastoji od teorijskog i praktičnog/terenskog dijela.

Zanimljiva edukacija uz brojne predavače pobudila je i veliki interes među dionicima te na istoj sudjeluje više od trideset polaznika, a cilj programa edukacije je pružiti teorijsko i praktično znanje polaznicima kako bi isti mogli između ostalog promovirati ali i samostalno provoditi storytelling ture po Labinu i Podlabinu, pričajući priče o rudarstvu i rudarskoj baštini tog područja, te usmjeravati pažnju posjetitelja na postojanje rudnika u Litiji sa svim njegovim zanimljivim značajkama.

Grad Labin sudjeluje u prekograničnom projektu MINE TOUR - Aktivna zaštita i valorizacija prirodne i kulturne baštine rudnika i rudarstva za razvoj održivog turizma koji se bavi izazovom neiskorištenog turističkog potencijala rudarske baštine prirodnog spomenika rudnika Sitarjevec u Litiji (Slovenija) i spomenikom kulture (Šoht) u Labinu. Cilj projekta je aktivno očuvanje rudarske baštine kroz razvoj novih održivih prekograničnih turističkih proizvoda, a kroz ovaj projekt čiji je Grad Labin i nositelj odobrena su sredstava veća od 2,5 milijuna kuna te je obnovljen simbol grada, labinski Šoht.

Projekt se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz program prekogranične suradnje Interreg V-A Slovenija – Hrvatska.

mine tour edukacija gradska knjižnica labin