Zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan posjetila Dnevni centar za starije osobe

Zamjenica gradonačelnika Eni Modrušan posjetila Dnevni centar za starije osobe

2.10.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba koji se obilježava 01. listopada, zamjenica gradonačelnika Grada Labina Eni Modrušan danas je posjetila Dnevni centar za starije osobe na Marcilnici. Cilj obilježavanja Međunarodnog dana starijih osoba jest sačuvati dostojanstvo starijih osoba i  prikazati  sve mjere skrbi koje se u društvu poduzimaju. Raznim  programima, događanjima, akcijama i aktivnostima ističe se briga i skrb o starijim osobama, između ostalog i njihovo društveno sudjelovanje ovisno o interesima, sposobnostima i sklonosti.

 

Zamjenica gradonačelnika poželjela je korisnicima Dnevnog centra dobro zdravlje, sreću i zadovoljstvo uvjerena da svoje vrijeme u Dnevnom centru provode kvalitetno, kreativno i veselo u društvu svojih sugrađana.

 

Dnevni centar na Marcilnici sa radom je započeo 2005. godine te je tijekom proteklih godina opravdao svoju potrebitost. Trenutno smještaj u Dnevnom centru koristi 15 osoba. Biskupija Porečko – Pulska i Župni ured Labin Gornji osigurali su korištenje bez naknade opremljenog župnog prostora Domu za starije i nemoćne osobe Raša za djelatnost Dnevnog centra za starije osobe. Usluge Centra su smještaj i dnevna okupacija starijih osoba u vremenu od 7,00 do 15,00 sati uz skrb medicinske sestre i njegovateljice te uz osigurane dnevne obroke. Cijena smještaja je 760 kuna mjesečno. U slučaju potrebe i nemogućnosti organizacije vlastitog prijevoza isti može osigurati Centar 65+.

 

Grad Labin kroz Socijalni program i Projekt Labin –Zdravi grad kontinuirano radi na stalnom unapređivanju kvalitete života osoba starije životne dobi i njihovu izvaninstitucionalnu zaštitu.

 

 

dnevni centar za starije osobe centar 65+ eni modrušan labin zdravi grad