Zalihić: Prije ćemo se zahvaliti dvojici-trojici igrača nego pustiti Čupića

Zalihić: Prije ćemo se zahvaliti dvojici-trojici igrača nego pustiti Čupića

16.10.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Tema dana u labinskim nogometnim krugovima, ali i znatno šire, iznenadna je, slobodno se može reći i neočekivana, ostavka trenera Rudara, Franka Čupića, čiji motivi nisu jasni gotovo nikom. Istina, nije ugodno primiti 13 golova u tri gostujuće utakmice, ali su dvije pobjede na pet gostovanja više nego dovoljan razlog za zadovoljstvo svakog, posebno novaka u ligi.

Kad se na to nadoda 14 bodova u prvih 10 kola, koje bi svatko, od prvog do zadnjeg, u Zelenicama, sasvim sigurno, potpisao prije početka prvenstva, onda se opravdano zapitati u kojem „grmu leži zec".

Čupić danas nije bio raspoložen za pojašnjavanje svog poteza, osim što je još jednom naglasio da misli krajnje ozbiljno i da se ne vraća na klupu „zeleno-crnih". No, izgleda to još uvijek nije alarm za klupsko vodstvo. Predsjednik Zalihić, u svom stilu, sve okreće na šalu: „Samo mi je upropastio nedjelju, cijeli dan mi zvoni telefon, zovu razno-razni posrednici, menadžeri, ima i onih koji se izravno nude. Nisam zapisivao, ali je u igri preko 15-ak imena koji bi rado preuzeli Rudar. Cijenim svakog od njih, nikad ne reci nikad, ali mislim da, barem do kraja prvog dijela, neće biti promjena, kako u trenerskom, a
vjerojatno ni u igračkom kadru."

Čupićev istup ocjenjuje malom krizom u odnosu s momčadi koji će se sigurno na večerašnjem sastanku koji je zakazan, izgladiti. Predsjednik Rudara ima i svoj stav: „Nema razloga za uzbunu, popričati ćemo otvoreno o svemu. Pa ne može momčad koja je osvojila 14 bodova do sad, preko noći, zaboraviti igrati. Ne kažem da Čupić nema razloga za nezadovoljstvo, ali ovo je preradikalan i pomalo ishitren potez. Treba stati na loptu i trezveno razmisliti."

Želi naglasiti da ovim ne staje na stranu igrača, naprotiv: „Vjerujem da su se pojedinci pomalo uspavali, prvenstveno jer su došli u situaciju da misle kako su nezamjenjivi. Nedaće nas prate od početka prvenstva, uvijek je van stroja pet-šest igrača, i to nositelja igre, pa su pojedinci podsvjesno uvjereni da neće na klupu, a kamoli na tribine. No, bojim se da se varaju, bude li potrebno letjeti će iz kluba. Radije ćemo se, ako bude potrebno, riješiti dvojice-trojice igrača, nego Čupića."

 

 

NK Rudar

 

 

 

 

nk rudar sport nogomet franko čupić