Stampar M - Stampar

Zahtila: Maslinica se ne prodaje!

Zahtila: Maslinica se ne prodaje!

4.6.2009. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

RABAC -  Na web portalu Nekretnine.net jučer smo pronašli oglas o prodaji tri hotela rabačke tvrtke Maslinica s pratećim zemljištem i ostalim objektima po cijeni od 100 milijuna eura. Nigdje se, doduše, u oglasu pulske agencije Fany ne spominje da je riječ o tom poduzeću iz grupacije Horstmann Gentilini Hotels - koje stalno zapošljava 85 radnika te angažira i do 170 sezonaca - niti se navode imena hotela, no po priloženoj fotografiji jednog od njih (Mimose) te nabrojenim podacima lako ga je prepoznati.


- Ne prodajemo cvjetni kompleks Mimosa - Hedera - Narcis! To su objavili bez našeg znanja. Bili su, istina, dečki nedavno ovdje jer su, kako rekoše, čuli da prodajemo hotele. No, iako sam im poručio da to momentalno ne činimo, svejedno su objavili oglas. Ne maknu li to u najkraćem mogućem roku, angažirat ću advokata i tužiti ih!, izričit je Goran Zahtila, direktor turističke tvrtke Maslinica. Na opasku da je prodaja oglašena još 4. svibnja, uzvraća da je za to saznao, eto, tek sada od novinara. U spomenutoj agenciji, pak, nisu željeli ništa komentirati.


U njihovom se oglasu spominje prodaja tri hotela s tri zvjezdice (700 soba, 1.500 kreveta) na površini od 63 tisuće četvornih metara, potom okućnice od 103 tisuće kvadrata s popratnim sadržajima, tri terase, dva vanjska i dva unutarnja bazena, kampa na 20 tisuća kvadrata sa 136 mobilnih kućica, marine Yacht club s 302 veza, sedam teniskih terena, dva minigolf igrališta, boćarske dvorane, dva restorana, pivnice, kasina, dva kafića, plaže te sportskih igrališta. Navodi se podatak da hoteli imaju 84 zaposlena te da su oslobođeni od plaćanja poreza na dobit do 2013. godine.


Gospodarsku cjelinu Maslinica s tri hotela i autokampom prije osam godina od hotelskog poduzeća Rabac za 15 milijardi lira, odnosno 15 milijuna tadašnjih njemačkih maraka, kupio je Filippo Horstmann, talijanski hotelijer iz talijanskog grada Limone na jezeru Garda.

I. RADIĆ

goran zahtila hoteli rabac minosa prodaja nekretnine poslovni prostor turizam