Za štete ukupno tisuću kuna! (Sa sjednice Poglavarstva 2.)

Za štete ukupno tisuću kuna! (Sa sjednice Poglavarstva 2.)

18.12.2007. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Politika

LABIN -Grad će poljoprivrednicima koji su prijavili štete od elementarne nepogode isplatiti ukupno 64,9 tisuća kuna ili 10 posto zatražene odštete, odlučilo je jučer poglavarstvo. Od toga sa stavke nepredviđenih rashoda u gradskom proračunu idu 63.872,73 kune jer je Vlada priznala i isplatila 1.041,38 kuna ili manje od dva promila prijavljenog iznosa.

Porez na tvrtku ili naziv ubuduće će se prema veličini obračunavati i poduzećima sa sjedištem izvan područja grada koja su do sada plaćala paušalnih tisuću kuna. Također su izjednačeni obveznici ovog poreza koji obavljaju sezonsku djelatnost manje od šest mjeseci i oni koji tvrtku ili obrt otvore i zatvore u prvoj ili drugoj polovici godine, odnosno u oba slučaja plaćat će se polovičan iznos.
Raspisat će se natječaj za davanje u zakup pet poslovnih prostora: bivših trgovina La Moce u Rapcu i na Titovom trgu, bivšeg cafe bara Re u Ulici G. Martinuzzi, diskobara Tarantula na Vinežu te dosadašnje »Mini špeže Zdenka« u Ulici A. Selana. Pored toga ponovit će se natječaji za zakup poslovnih prostora bivšeg Birografa u Ulice A. Negrija i mesnice u Rapcu.
Za postignute uspjehe u školovanju jednokratne nagradne mjesečne stipendije dobit će dvije učenice i dvadeset i četvoro studenata i studentica s popisa gradskih stipendista.
NK »Rudar« će za natjecanje u višem rangu iz proračuna dobiti dodatnih 14,5 tisuća, Judo klub »Ippon« za nabavku strunjača 11,4 tisuće, MO Kature za funkcioniranje sedam tisuća, a OŠ Matije Vlačića za nabavku didaktičkih sredstava 1.500 kuna. Obavljene su i manje preraspodjele unutar 4,8 milijuna kuna namijenjenih radu Dječjeg vrtića »Pjerina Verbanac«.
Jedan od kandidata za direktora komunalnog poduzeća Prvi maj Valter Poropat razriješen je dužnosti predsjednika Skupštine ovog društva, a kandidatkinja za ravnateljicu Centra »Liče Faraguna« Danijela Mohorović članstva u školskom odboru. Njih će u ovim tijelima zamijeniti Edi Juričić i Manuela Licul Martinčić.

labin sa sjednice poglavarstva