Za male Vinežane uređuje se prelijepo dječje igralište

Za male Vinežane uređuje se prelijepo dječje igralište

17.5.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Ostalo

Iako je kiša donekle zasmetala, nije zaustavila radove na rekonstrukciji dječjeg igrališta na Vinežu u blizini Novih kuća. Na radost najmlađih Vinežana i njihovih roditelja igralište će slijedeći tjedan biti spremno. A do tada nadamo se i nešto sunčanijim danima. 

Izvođač radova je trgovačko društvo 1. Maj d.o.o. Labin koje je do sada izvelo pripremne radove na podlozi i temelja za nove sprave na igralištu. A biti će ih ukupno osam:  velika kombinirana dječja sprava Mario, šesterokutna penjalica, sprave na opruzi: bicikl, konjić i klackalica, velika ljuljačka korpa kao i trovisinsko vratilo i paralelne prečke. Kako bi djeca bila sigurna, postaviti će se antistress podloga, ali i urediti prilazna staza i postaviti urbana oprema koja uključuje stol s klupama, klupe s naslonom i urbane kante. Na posljetku dječje igralište biti će ograđeno panel ogradom  u sveukupnoj dužini od 47 metara kako bi dječica bila što sigurnija i bezbrižnija u svojoj igri.

Ovaj projekt sufinanciran je od strane LAG-a Istočna Istra, odnosno odobreno je sufinanciranje putem natječaja za provedbu operacije 3.1.1.  u iznosu od 200.000,00 kuna za projekt sveukupne vrijednosti 262.100,00 kuna.

vinež dječje igralište