Za jesenski rok upisa u srednju školu slobodno 18 mjesta

Za jesenski rok upisa u srednju školu slobodno 18 mjesta

23.7.2018. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Istekao je krajnji rok za dostavu upisnica i dokumentacije potrebne za upis u 1. razred srednje škole. Nakon ljetnog upisnog roka u Srednju školu Mate Blažine Labin upisano je 98 učenika od 142 koliko ih je ove godine završilo osnovnu školu na Labinštini (razlog zbog kojeg nije planiran još jedan razred gimnazije). Učenici su iskazali najveći interes prema općoj gimnaziji u kojoj se je upisalo 24 učenika (minimalni bodovni prag 56) i četverogodišnjim strukovnim školama za zanimanje ekonomist i elektrotehničar (minimalni bodovni prag 44), u kojima je upisano po 24 učenika po razrednom odjelu, koliko je i planirano.

U trogodišnjim strukovnim programima najveći interes je kao i dosad bio za zanimanje kuhar (plan ispunjen upisom 10 učenika), dok je u ostalim trogodišnjim programima za zanimanje konobar, instalater-monter i elektromehaničar ostalo još slobodnih mjesta za jesenski upisni rok.

U zanimanju konobar od planiranih 10 učenika upisano je 5 učenika, te je ostalo još 5 slobodnih mjesta. U zanimanje instalater-monter od planiranih 14 učenika upisano je 6 učenika te je ostalo još 8 slobodnih mjesta, a u zanimanju elektromehaničar od planiranih 10 učenika upisano je 5 učenika te je ostalo još 5 slobodnih mjesta.

Za planirani upis prodavača za 20 mjesta u odobrenom jednom zasebnom razrednom odjelu po novom kurikulumu (dosad su bili prodavači u zajedničkom razrednom odjelu s konobarima i kuharima) zbog premalog broja prijavljenih kandidata razredni odjel ove godine nije odobren od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Ove godine na Labinštini je osnovnu školu završio samo 141 učenik (najmanje dosad), a već sljedeće godine broj učenika će se povećati na 182, potom 171 itd. što će omogućiti da se ponovno vrati još jedno gimnazijsko odjeljenje i ponudi zanimanje prodavač za kojim postoji potreba na tržištu rada.

Znači, za jesenski upisni rok ostalo je ukupno 18 slobodnih mjesta (vidjeti tablicu). Početak prijava u sustav i prijava obrazovnih programa u kojima je ostalo slobodnih mjesta je 21.8.2018. Objava konačnih ljestvica poretka je 30.8.2018., a dostava dokumentacije koji su uvjet za upis u određeni program je 31.8.2018.obrazovanje upis srednja škola srednja škola mate blažina