Wiliam Negri – prvi kandidat za labinskog gradonačelnika

Wiliam Negri – prvi kandidat za labinskog gradonačelnika

23.10.2008. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

U javnosti više puta spominjan podatak o novoj snazi na labinskoj političkoj sceni na današnjoj konferenciji za novinare u Labinu potvrdio je Wiliam Negri, predsjednik udruge Nova snaga – Forza nuova, osnovane 25. travnja ove godine, na blagdan svetog Marka.

Svoj prvi službeni nastup u javnosti mladi labinski poduzetnik Negri iskoristio je za obrazlaganje njihove osnovne koncepcije djelovanja u devet točaka, zadržavši se najviše na zahtjevima za transparentnost rada lokalne samouprave, njene odgovornosti za svekoliki razvoj Labina i Labinšćine te pravo na informaciju.

O detaljima orijentacije Udruge Negri nije posebno govorio, najavivši da će za desetak dana na svojim stranicama predstaviti “integralne dijelove programa i konkretnih ciljeva za koje će se naša udruga bopriti i zalagati”.

Tada će vjerojatno biti jasnije hoće li nova labinska udruga “Nova snaga-Forza nuova” svoju šansu potražiti u udruživanju s ostalim nezavisnim listama u Istri, odnosno Plinijem Cuccurinom. Negri nije htio potvrditi ni da li će se na njihovoj listi naći neka poznata labinska imena, odgovorivši tek da se radi o ljudima koji će se zalagati za civilno društvo, suradnju građana s lokalnom samoupravnim i svim onim oblicima aktivnosti koje donose boljitak Labinu i njegovim građanima.

 

wiliam Negri kandidatura gradonačelnik Labin poduzetništvo udruga Nova snaga Forza nuova Plinio Cuccurin Ladonja lokalni izbori politika kandidatura