Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa uz odličnu glazbu na 4. Festivalu kvarnerskog škampa

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa uz odličnu glazbu na 4. Festivalu kvarnerskog škampa

20.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Saznajte zbog čega je kvarnerski škamp jedna od najcjenjenijih poslastica mediteranske kuhinje, te posjetite ovogodišnji 4. Festival kvarnerskog škampa koji će se održati 25. svibnja 2019. godine na rivi u središtu Rapcu u vremenu od 18 do 23 sata. Jela se spravljaju isključivo od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara, članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“.

Vrhunske delicije od kvarnerskog škampa ulovljenog od strane lokalnih ribara članova Lokalne akcijske grupe u ribarstvu „Alba“ za Vas će pripremati Velo kafe, Kvarner, Tri murve, Due Fratelli i Valamar, a na meniju će se po promotivnim cijenama naći rižoto sa škampima, palenta u buzari od škampa, domaća tjestenina sa škampima, a tu su i razne salate od sipe i hobotnice i ostale delicije.


Uz kvarnerske škampe, posjetitelji Festivala moći će kušati vina nagrađenih vinara s područja Labinštine: Goran Baćac, Lari Juričić, Piero Licul, Vinogradi san Martino – Miljenko Vretenar, Romeo Licul, a degustirat će se i maslinovo ulje Negri.

4. Festival kvarnerskog škampa osim morskih poslastica, vrhunskih vina i maslinovih ulja donosi i odličnu glazbu: nastup fantastičnog modernog jazz benda Chui i povratnika na scenu, grupu Silente.


Očekuje nas prava glazbena poslastica, jedna od najzanimljivijih i najkvalitetnijih postava domaće ne samo jazz, nego cjelokupne glazbene scene - Chui.


Chui su prošle godine poharali scenu serijom velikih i odličnih koncerata , osvojili 2 Porina - za najbolji jazz album i najbolju jazz izvedbu sa neponovljivom Josipom Lisac.


Nastupi će i sjajna grupa Silente iz Dubrovnika. Zahvaljujući ‘Terci na tišinu’, Silente se prije par godina našao na vrhu svake glazbene ljestvice u Hrvatskoj.


Organizator 4. Festivala kvarnerskog škampa je Lokalna akcijska grupa u ribarstvu „Alba“ (FLAG „Alba“), osnovana s ciljem promoviranja ribarstvenog područja Labinštine. U sklopu manifestacije FLAG „Alba“ održati će prezentaciju mjera iz Lokalne razvojne strategije u ribarstvu za razdoblje 2014. – 2020. 


Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europske unije iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.  


festival jadranskog škampa škampi uo labin gastronomija rabac lagur