Vladini ''''volonteri'''' na društvenim mrežama rade za šest tisuća kuna mjesečno

Vladini ''''volonteri'''' na društvenim mrežama rade za šest tisuća kuna mjesečno

20.6.2012. // Index.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

"U Odjelu za online komuniciranje angažirana je jedna osoba na ugovor o djelu. Jedini ugovor o djelu koji je na snazi kreće se (ovisno o mjesecu) između 5 i 6 tisuća kuna netto.", potvrdili su nam iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Zorana Milanovića kada smo ih upitali je li točna informacija kako ljudi zaduženi za društvene mreže primaju oko 6 tisuća kuna.

 

Predstavljeni kao volonteri 

 
 

Nije bilo javnog natječaja, a od prvog dana u timu su Tomislav Korman koji je nedavno diplomirao biotehnologiju, Ana Urlić koja radi na internetskoj komunikaciji SDP-a od lokalnih izbora 2009, maturant Fran Kušeta te Marko Božac student prve godine Ekonomskog fakulteta.

"Volonter" Zinka Bardić šefica je za online komunikacije koja je u izravnoj vezi s glasnogovornicom Vlade Ivanom Grljak.

 

Studentski ugovori i rad preko školskih praznika 

 

"U Odjelu za online komuniciranje trenutačno je angažirana jedna državna službenica u stalnom radnom odnosu, jedan državni službenik primljen na temelju principa rotirajuća vrata, dakle na mandat koji je vezan uz mandat predsjednika Vlade. Samo jedna osoba angažirana je na ugovor o djelu. Također, jedna je osoba u angažmanu preko studentskog ugovora, a jedna je plaćena isključivo tijekom školskih praznika jer je riječ o srednjoškolcu", odgovorili su nam i Vlade dodajući kako su dolaskom na Vlast krajem prosinca zatekli šest osoba na ugovoru odjelu koji su otkazani koji su imali mjesečne iznose od 3.500 do 7.500 kuna.

 

volonteri vlada drustvene mreze