Vlada RH ukida Plomin holding d.o.o.

Vlada RH ukida Plomin holding d.o.o.

6.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Prijedlog smanjenja broja agencija, zavoda, fondova, instituta, zaklada, trgovačkih društava i drugih pravnih osoba s javnim ovlastima, prihvaćen je krajem prošlog tjedna na 110. sjednici Vlade.

Prema tom prijedlogu, zadužuju se nadležna tijela državne uprave da provedu sve aktivnosti potrebne za ukidanje navedenih tijela do 1.1.2019. godine, uz izuzetak Državne agencije za osiguranje štednih uloga i sanacijskih banaka koja bi trebala biti ukinuta kad se steknu formalno-pravni uvjeti. Provedbu ove odluke nadzirat će potpredsjednik Vlade Tomislav Tolušić (na fotografiji).


Među onima koji će biti ukinuti nema IT tvrtki i IT tijela, no ima onih koji često surađuju s njima poput onih u energetskom sektoru. Među onima čije je ukidanje najavljeno, nalaze se i Hrvatski operator tržišta energije (HROTE), HEP-Opskrba plinom, Program Sava, Plomin Holding, HEP-Nastavno obrazovni centar, Novenerg i drugi. Potpuni popis tijela može se vidjeti ovdje (PDF).


Plomin Holding d.o.o. sa sjedištem u Plomin luci, osnovan je 22. prosinca 1998. na inicijativu Hrvatske elektroprivrede, radi provođenja projekata na lokalnoj razini sukladno pravilima tržišnog poslovanja. Trenutni direktor tog društva je Marino Roce. Jedan od ključnih projekata koje je taj holding pokrenuo je izgradnja trajektnog pristaništa u Plominskom zaljevu, namijenjenog prvenstveno kamionskom prijevozu između Hrvatske i Italije, ali i prometu ostalih vozila te organizaciji trajektnog prijevoza prema otocima Cresu i Lošinju.


Sukladno prijedlogu Vlade RH, Plomin Holding, zajedno sa još 53 pravna subjekta ukida se sa istekom 2018. godine, a isti od 1. siječnja 2019. prelazi u HEP grupu.


plomin te plomin vlada rh plomin holding marino roce