Više od 60 volontera sudjelovalo u čišćenju podmorja i priobalja u kampu Tunarica

Više od 60 volontera sudjelovalo u čišćenju podmorja i priobalja u kampu Tunarica

20.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Ekologija

U okviru Valamarovog programa ''Volimo Jadransko more'' jučer je održana velika akcija čišćenja podmorja u Tunarica Sunny Campingu. U akciji je sudjelovalo više od 60 volontera koji su iz podmorja uvale Tunarica izvukli dva kontejnera smeća, najviše staklenog i plastičnog otpada i guma.

 

Ovu ekološku akciju organiziralo je Društvo za podvodne aktivnosti DPA Rabac , a pod pokroviteljstvom TZO Raša i Valamara. Uz njih posebnu podršku dalo je Ribolovno društvo Adria iz Labina, a u akciji su sudjelovali i ronioci iz cijele Istre, uključujući KPA Medulin, RK Ugor Vrsar, KPA Rovinj, RK Centar Medulin, Eko More Medulin, RK Meduza Pula i Ronilački Savez Istarske Županije. Akciji su se odazvali i volonteri Crvenog križa Labin te djelatnici Valamara koji su čistili priobalje.

 

Nakon uspješnog čišćenja, svi sudionici akcije nastavili su druženje u Tunarica Sunny Campingu uz zajednički ručak na terasi Bistro Tuna Baya gdje su svim sudionicima uručene zahvalnice za sudjelovanje u akciji čišćenja.

 

Ova ekološka akcija već se sedmu godinu zaredom održava u sklopu projekta „Volimo Jadransko more“ koji se provodi unutar Valamarovog programa društveno odgovornog poslovanja „Zeleni Valamar“, s ciljem aktivnog podupiranja projekata namijenjenih zaštiti jadranske obale i mora.  


dpa rabac čišćenje ekološka akcija tunarica valamar kamp tunarica