Virna Višković Agušaj 16. najmoćnija žena hrvatskog biznisa prema izboru tjednika Lider

Virna Višković Agušaj 16. najmoćnija žena hrvatskog biznisa prema izboru tjednika Lider

8.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Puljanke Tamara Perko i Gordana Deranja prema izboru poslovnog tjednika Lider nalaze se na listi 10 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa. Tamara Perko, predsjednica Uprave Hrvatske banke za obnovu i razvoj (HBOR) te članica Upravnog vijeća Europske udruge javnih banaka (AEPB) već je drugu godinu za redom na listi 10 najmoćnijih žena, a ove je godine zauzela visoko četvrto mjesto.

Predsjednica Uprave i suvlasnica Tehnomonta Gordana Deranja našla se na osmom mjestu, a i ranije je bila izbirana u top 10. Deranja je već nekoliko puta proglašavana menadžericom godine i dobitnica je različitih strukovnih priznanja. Kao predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) Deranja sve odlučnije od hrvatske Vlade traži da se napokon pokrenu reforme i poduzetnicima omogući normalno poslovanje.

Na prvom mjestu se po izboru Lidera već četvrtu godinu za redom nalazi predsjednica Uprave Ericsson Nikole Tesle Gordana Kovačević. Drugo mjesto pripalo je Sabini Škrtić, članici Uprave tvrtke Energia Naturalis, dok se na trećem mjestu pozicionirala šefica Zagrebačkog holdinga Ana Stojić Deban.

No na listi ima još uspješnih poslovnih žena iz Istre. Tako se 16-ta na listi predsjednica uprava našla čelnica Holcima Virna Višković Agušaj te Zrinka Bokulić iz Lagune Novigrad, koja je zauzela 31. mjesto.

Poslovni tjednik Lider, u suradnji s tvrtkom Bisnode, već 14 godina objavljuje rang listu 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa na temelju njihove upravljačke moći (ukupni prihod svih tvrtki u kojima su u upravi i nadzornim odborima). Prvih deset najmoćnijih žena bira se prema drugim kriterijima, poput njihova utjecaja na poslovno okruženje i uzimajući ukupnu važnost koju čine za hrvatsko gospodarstvo. Liderovu listu najmoćnijih žena u hrvatskom biznisu čine predsjednice i članice uprave, članice nadzornih odbora, a deset najmoćnijih žena bira redakcija Lidera.

(D. BAŠIĆ-PALKOVIĆ)


Foto: Holcim.hr

virna višković agušaj biznis gospodarstvo žene žene u poduzetništvu