Vinež: Svlačione i tribine već iduće godine, a kreće i dječji vrtić!

Vinež: Svlačione i tribine već iduće godine, a kreće i dječji vrtić!

21.9.2023. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jučer su nastavljene konzultacije s članovima Mjesnih odbora oko prijedloga Proračuna za 2024. godinu, te je održan sastanak s članovima MO Vinež.

Uz gradonačelnika Valtera Glavičića, sastanku su prisustvovali pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i izdavanje akata za gradnju Anamarija Lukšić i pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i upravljanje imovinom Serđo Mandić te članovi Mjesnog odbora na čelu sa predsjednikom Dorianom Brubnjakom.

Predstavnici Mjesnog odbora Vinež upoznati su sa brojnim projektima koji su realizirani ili su u fazi realizacije na njihovom području, a razgovaralo se i o novim zahtjevima koje građani upućuju te prioritetima koje će Mjesni odbor dostaviti u Grad Labin prije izrade novog Proračuna.

Gradonačelnik Valter Glavičić istaknuo je nekoliko kapitalnih projekata koji su odrađeni ili su pred samom realizacijom na području ovog mjesnog odbora.

Pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i reflektorima je zgotovljeno i svečano otvoreno. Uz pomoć HNS-a u ovoj prvoj fazi izgradnje nedavno je dobivena i potvrda Ministarstva turizma i  sporta o dodatnih 159 tisuća eura kojim će se sufinancirati izgradnja svlačionica i tribina kako bi se ovaj kompleks zgotovio u potpunosti.

Drugi veliki projekt je skori početak gradnje novog dječjeg vrtića na Vinežu za koji je ishođena građevinska dozvola te će se uskoro raspisati postupak javne nabave. Očekuje se kako će početak radova biti početkom 2024.

Valja spomenuti i kako je u planu Županijskog odjela za zdravstvo gradnja novih zgrada, odnosno gradskih sjedišta Hitne medicinske pomoći u više istarskih gradova te je jedna takva zgrada planirana na Vinežu, nedaleko novog dječjeg vrtića, a tim će županijskim projektom, kada se realizira, hitna pomoć dobiti prostore kakve zaslužuje.

Bilo je govora o raznim temama, ponajprije direktnim zahtjevima građana za postavljanjem novih rasvjetnih tijela ili asfaltiranjima te su dogovoreni termini dostave prioriteta za novi proračun. Članovi MO istaknuli su i neke od pozicija na njihovom području koji zahtijevaju dodatnu košnju, kao i sanaciju bankina na određenim cestama koje su isprane tokom posljednjih većih oborina.

Članovi MO Vinež upoznati su od strane gradskih službi i o radovima na skretanju za Snašiće gdje se trenutno rješava pitanje odvodnje, a uskoro će se pokrenuti i nabava za postavu novog sloja asfalta na dionici ceste između osnovne škole i Kolcić brega.

Za kraj, valja reći kako su članovi MO Vinež, kao i svih ostalih Mjesnih odbora upoznati s detaljima Aglomeracije te je najavljeno kako će Vodovod organizirati javno predstavljanje projekta gdje će biti moguće uputiti sva pitanja direktno njima kao nositeljima projekta.

mo vinež javnost tribine