Vilim Filipović: u Udruženju labinskih obrtnika prikrivaju nepravilnosti (Audio)

Vilim Filipović: u Udruženju labinskih obrtnika prikrivaju nepravilnosti (Audio)

10.4.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Jutros oko osam sati Vilim Filipović te je poručio da Udruženje obrtnika i danas ima zatvorena vrata. On je još jednu noć proveo pred Udruženjem ustrajući u svojoj nakani. Neslužbeno se doznaje da je prilikom intervencije policije Filipović zatečen sa hranom a tvrdi da će štrajkati glađu dok ne dobije dokumentaciju na uvid, na što nam je on odgovorio (Prilog Vilim Filipović). Filipović smatra nedopustivim da Udruženje obrtnika ne radi dva dana te je uvjeren da se na taj način žele prikriti nepravilnosti u radu Udruženja.

To potvrđuje činjenicom da je Uduženje prestalo sa radom u vrijeme kada su nadležne institucije vršile kontrolu. S obzirom na nastalu situaciju u Labinu kontaktirali smo i Vilija Šajinu, predsjednika obrtničke komore Istarske županije, koji je poručio (Prilog Vili Šajina). Šajina je također kazao da su nadležne institucije provele kontrolu u Labinu te će nakon obrade podataka rezultati biti dostupni Filipoviću.

 

Arduino Golja se ne javlja na telefonske pozive, neformalno se tvrdi da je u bolnici. Remiđo Smoković navodno i dalje traži tko stoji i podržava Filipovića, neformalno saznajemo da je napisao otvoreno pismo i uputio ga Viliju Šaini predsjedniku Istarske obrtničke komore. O tome bi dnevni mediji trebali izvještavati sutra? Ispred sjedišta Udruge obrtnika danas su se pojavili Valdi Karović i Zdenko Faraguna koji su željeli razgovarati sa Filipovićem, pokušavajući ga nagovoriti da odustane od daljnjeg protesta. Filipović ih je odbio uz obrazloženje da traži ispunjenje svjih zahtjeva. Tada je Karović zaljepio na vrata natpis "ZATVORENO ZBOG BOLEST.. PREDSJEDNIK". Sutra bi se trebala održati skupština Udruženja obrtnika sa početkom u 18h. Pozivaju se svi obrtnici da se odazovu toj skupštini i zatraže poštivanje njihovih prava tj. pravo na javni uvid u rad javne udruge.

 

Foto: Labin.info

Vilim Filipović Labinski obrtici Udruga obrtnika HOK Vili Šaina štrajk glađu malverzacije podmetanja gospodarstvo