VIDEO: U sklopu Tjedna mobilnosti u Labinu održana akcija “Kontrola parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom”

VIDEO: U sklopu Tjedna mobilnosti u Labinu održana akcija “Kontrola parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom”

20.9.2017. // TV Istra // Objavljeno u kategoriji Društvo

Europski tjedan mobilnosti manifestacija je koja je posvećena održivom kretanju, s ciljem da se potakne javna svijest i aktivnosti građana protiv zagađenja okoliša uzrokovanog povećanjem motoriziranog prometa, a samim tim i poboljša kvaliteta života građana. Unatoč lošem vremenu, danas se u Labinu održala akcija „Kontrola parkiranja na mjestima za osobe s invaliditetom" u suradnji prometnog redarstva Grada Labina, policije i predstavnika labinske Udruge osoba s invaliditetom.

 

 

Nakon što su obišli cijeli grad, nisu udijelili nijednu kaznu. Osim ove akcije, cijeli se tjedan u Labinu održavaju razni programi na temu „Čista, zajednička i inteligentna mobilnost", kojom se poziva na akciju „Dijeljenje te vodi dalje". Jedna od udruga koja sudjeluje u obilježavanju mobilnosti je i udruga za mlade Alfa Albona.

Osim u tjednu mobilnosti, grad Labin provodi i trajne mjere u cilju olakšavanja kretanja. Između ostalog, montirat će se i stalci za bicikle te proširiti nogostupi. Cjelokupni program koji se provodi u sklopu Europskog tjedna mobilnosti u Labinu možete popratiti na gradskim službenim stranicama. Više doznajte u prilogu ovdje

 

 

parkiranje osobe s invaliditetom mobilnost europski tjedan mobilnosti