[VIDEO] Tučnjava dostojna boksačke arene - Post festum rukometne utakmice u Labinu

[VIDEO] Tučnjava dostojna boksačke arene - Post festum rukometne utakmice u Labinu

27.2.2012. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Svi oni koji su u subotu platili kartu za gledanje utakmice Mladi rudar - Moslavina, uz rukomet imali su priliku gledati i pravi boks meč u režiji igrača obiju momčadi. Umjesto da se danas govori o sjajnoj igri Ivana Viškovića, Endija Petrića ili gostujućeg vratara Igora Slakopera, u prvi plan je došla masovna tučnjava na kraju utakmice i prekid susreta, pa će krajnji rezultat dati povjerenik lige. A ništa nije dalo naslutiti da bi se nešto takvo moglo dogoditi. Iako su gosti predvođeni trenerom Dubravkom Prelčecom u nekoliko navrata iskazivali nervozu koja je kulminirala u samoj završnici.

Sve je za Moslavinu bilo sjajno do 51. minute i vodstva 21:17 i u tom su periodu pokazali da su najbolja momčad koja je igrala u Labinu u ovom prvenstvu. No, misleći valjda da je utakmica riješena, polako se opuštaju, što Labinjani koriste i polako smanjuju prednost, da bi u konačnici Peruško minutu i pol prije kraja poravnao na 21:21. Onda Petrić skida zicer Masnecu i posljednji napad, iako s igračem manje, budi nadu da domaći mogu stići do dva vrlo vrijedna boda. No, taj napad nije stigao do kraja...

 

 Iako se zapisniku sa susreta navodi da je prekid susreta bio u 59.58 minuti, činjenično stanje govori da je do istog došlo osam sekundi ranije. Nakon dugog pregleda video snimke nadzornik susreta Tomislav Komazin iz Metkovića utvrdio je što se točno dogodilo. Prenosimo skraćeni dio iz samog zapisnika o utakmici:

"U trenutku kad ga domaći igrač br.19 Kristijan Matulja pokušava pretrčati, igrač Moslavine br. 23 Marin Jurić udara ga glavom o glavu te ga gura na gostujuću klupu gdje ga šakom udara igrač br.9 Alen Horvat. Nakon toga nastaje gužva u kojoj je najprije ogradu preskočio ranije diskvalificirani igrač Moslavine br. 37 Leon Šušnja i on je prednjačio u samoj tučnjavi. U velikoj gužvi primjetno je bilo da su u tučnjavi sudjelovali i igrači br. 7 Dino Đozo i igrač br. 5 Ivan Masnec kod Moslavine, te igrač br. 12 Mirsad Tursunović i pomoćni trener Zdenko Batinić iz redova Mladog rudara."

Sva sedmorica prijavljena su disciplinskom sucu, iako su uz njih u tučnjavi sudjelovali gotovo svi koji su bili na parketu i oko njega. U nastavku stoji da je primjetan i ulazak dvojice civila iz publike koji su bili članovi uprave domaćeg kluba i koji su pokušavali spriječiti daljnje sukobe. Također je pohvaljena i redarska služba domaćeg kluba, kao i rad policije na samoj utakmici u kojoj je bilo nazočno tridesetak gostujućih navijača.

Iz svega je vidljivo da su upravo gostujući igrači krivci za sve što se dogodilo. Ali ne samo oni, već i svi oni koji su prihvatili bačenu rukavicu, iako imaju opravdanje da su stali u obranu svog kolege. I svi oni koji su nakon "prve runde" koja je trajala dvije minute, ponovno prihvatili provokaciju gostujućeg igrača br. 5 nakon čega je krenula i "druga runda" koja je trajala dosta duže od one prve. A u svemu tome vidjele su se i zavidne boksačke sposobnosti i udarci kojih se ne bi postidjeli ni polaznici boksačke akademije. I što je najzanimljivije, i nakon "završne runde" ponašali su se poput boksača, jer se većina njih kulturno pozdravila i uz razgovor otišla pod tuš.

 Epilog svega je slomljen nos mladom Kristijanu Matulji u onom prvom divljačkom nasrtaju gostujućih igrača. Nasrtaj koji je vidio i sam nadzornik i upravo je on upozorio trenera Datosa da se nešto događa na gostujućoj klupi.

Sada slijedi pokušaj da domaći stignu do pobjede za "zelenim stolom". Kutinjani su svjesni što su napravili, ali kako kaže njihov trener, uopće ih nije briga za sve što se dogodilo. Njegova bahatost dodatno je "napalila" svih u dvorani, a kultura koju su iskazali u samoj utakmici graniči s donjom granicom tolerancije. Iako im igračku kvalitetu nitko ne može osporiti, onu ljudsku svakako da. Ne ponovilo se. (Robi FONOVIĆ)

 

 

 

 


 

rukomet huliganstvo nasilje ru mladi rudar rk moslavina tucnjava labin