[VIDEO] Održana projekcija promotivnog filma FLAG-a “Alba” Oda Moru

[VIDEO] Održana projekcija promotivnog filma FLAG-a “Alba”  Oda Moru

23.5.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Dana 22.svibnja 2019. godine s početkom u 13:30 sati u konferencijskoj sali za sastanke u Plomin Luci održana je projekcija promotivnog filma FLAG-a "Alba" pod nazivom „Oda Moru“.

 

Film naziva „Oda moru“ je izrađen u svrhu promocije ribara, ribarenja i ribarskog područja Labinštine. Filmom se željelo prikazati kako izgleda jedan radni dan i noć ribara, te istovremeno i ljubav prema moru i čari ribarskog posla ali i težinu i veliko odricanje u obavljanju takvog posla.

Režiju filma potpisuje Goran Načinović, producentica  i asistentica režije je Bianka Dagostin, direktor fotografije i snimatelj je također Goran Načinović, dok je glazbu snimao i skladao Sanel Isanović. Dronom je snimao Mateo Gobo iz tvrtke  Gobo Creative Solutions, autor teksta je Ana Tavić, a  glas u filmu je posudio Vilić Boris.

Film se snimao na koči našeg člana Nenada Cvijanovića, a kojeg ćete i sami moći vidjeti u filmu u kojem predstavlja svakog od vas ribara.

 

Dodatnu notu emocije i potporu ovom kratkom filmu koji vrednuje ljudski rad i predanost moru dala je labinska umjetnica Elis Lovrić.

Elis je priznala kako je uz more vežu počeci njezini glazbene karijere. Naime, karakteristični način izgovora riječi, kako smo samo mi labinjoni navadni, stvarao joj je izazove upisom na dramsku akademiju pa je i sama Elis na pramcu broda sa svojim ocem, koji je volio ribolov, vježbala pravilne izgovore riječi. A danas Elis najlepše kanconi o moru ima na labinjonske cakavice.

 

Ovaj događaj sufinanciran je sredstvima Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo.

 

LAGUR „Alba“

 

promocija promotivni video livel 52 oda moru flag lagur alba lagur ribari ribarenje