VIDEO / Kreativni tim iz Labina nagrađen prestižnim međunarodnim priznanjem za projekt "Labinska republika". Pogledajte kako je to izgledalo iza kulisa

VIDEO / Kreativni tim iz Labina nagrađen prestižnim međunarodnim priznanjem za projekt "Labinska republika". Pogledajte kako je to izgledalo iza kulisa

2.11.2022. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Level52 iz Labina dobitnik je prestižne nagrade Red Dot: Brands & Communication Design 2022, u kategoriji Dizajn zvuka, jedne od najutjecajnijih nagrada u svijetu dizajna. Red Dot Brands & Communication Design spada među priznanja najveće i najcjenjenije razine na međunarodnoj sceni, a ove je godine za nagradu konkuriralo više od devet tisuća prijava.
Nagrada Red Dot dodjeljuje se od 1955. i međunarodno je prepoznatljiv dokaz kvalitete dizajna, dizajna koncepata te dizajna komunikacija.

Sinergija kreativnosti
U kategoriji "Best of the best" za dizajn zvuka nagradu je osvojila kreativna ekipa iz Levela52, a oni napominju da je to prva nagrada u toj kategoriji koju je dobila hrvatska tvrtka. Nagrađena glazba je producirana za projekt odnosno dokumentarni film "Labinska republika" Hrvatske radiotelevizije. Kreativni koncept, glazbu i dizajn zvuka potpisao je Sanel Isanović, kreativni direktor i vlasnik Levela52, te njegovi bliski suradnici Nikola Batelić, Antonio Zulijani i Zoran Karlić, čije su ideje i sinergija kreativnosti osvojile stručni žiri, izdvajajući se potpuno drugačijim pristupom kreiranja glazbe.
Kako se ističe uz nagradu "kreativna ekipa Levela52 projektu je pristupila vrlo emocionalno, duboko promišljajući, više od sedam godina, o realizaciji ideje. Inspiraciju su pronašli u rudarima i rudarskim pothvatima. Projekt predstavlja posvetu i svojevrsnu odu labinskim rudarima i Labinskoj republici kroz ideju o rudarima, koji su godinama izlagali svoje živote na horizontima iskopa ugljena ispod zemlje u uvjetima visokog rizika i neposredne opasnosti za život, odnosno Labinske republike koju su svojim hrabrim ustankom pokrenuli rudari kao borbu protiv terora i represije. Takav pomno promišljen, višedimenzionalni pristup kreativnom rješenju dodatno je začinjen činjenicom što su članovi kreativnog tima potomci tih istih labinskih rudara, pa je osobna povezanost i kreativna dimenzija čekala savršen trenutak koji se u konačnici i odrazio implementacijom emocija u projekt i njegovu realizaciju."

Izlazak na pozornicu pred oko tisuću najvećih imena u industriji te primanje ove nagrade, uz pljesak svih prisutnih, probudili su emocije koje će ekipa iz Levela52 dugo pamtiti, kažu nagrađeni Labinjani. Nagradu su im uručili Jean Jacques Schaffner te Peter Zec, CEO Red Dot Awardsa.

Kvaliteta i emocija
"Ne možemo biti sretniji što je naš rad, trud i strast koje smo kanalizirali u projekt prepoznao žiri jedne od najuglednijih i najprestižnijih nagrada za dizajn u svijetu. Kažu da je osvajanje ove nagrade samo početak, a mi smo sigurni da taj početak označava potpuno nova poglavlja za nas kao tim", poručuju iz Levela52, dodavši kako je ovo za njih priznanje koje će im poslužiti kao motivacija i inspiracija u realizaciji budućih kreativnih ideja.

Dosadašnji projekti Levela52 su i ranije jasno dali do znanja da se radi o projektima koje prate procesi koji kombiniraju kreativnost, kvalitetu i emociju, a ova nagrada je pokazala i potvrdila kako se nalaze ni više ni manje nego u samom vrhu svijeta dizajna zvuka.Foto: Antonio Zulijani, Sanel Isanović i Nikola Batelić (Foto: Level52)

Autor: Bojana ĆUSTIĆ JURAGA

Antonio Zulijani Sanel Isanović Nikola Batelić nagrada priznanje red dot level 52 zvuk akustika karijere