Veliki uspjeh učenika labinske strednje škole u `Čitanju do zvijezda`

Veliki uspjeh učenika labinske strednje škole u `Čitanju do zvijezda`

17.12.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Prošlog se tjedna u čitavoj Hrvatskoj održalo školsko online natjecanje na temu poznavanja zadanih književnih djela koje u sklopu projekta ČITANJEM DO ZVIJEZDA provodi Hrvatska mreža školskih knjižničara. Od 25 učenika SŠMB-a koji su pristupili natjecanju na županijsko natjecanje plasiralo ih se osamnaestero onih koji su riješili minimalno 70% odnosno 35 od 50 pitanja.

Nakon prošlogodišnjeg velikog uspjeha naših učenika, koji su na državnom natjecanju osvojili treće mjesto, počeli smo ispočetka sa ovogodišnjim školskim natjecanjem. U kvizu je sudjelovalo 25 učenika svih usmjerenja i razreda Škole, a posebno pohvaljujemo prve razrede koji su se prijavili u velikom broju. Za školsku razinu natjecanja bilo je potrebno pročitati dva romana, „Lovac u žitu“ J.D. Salingera i „Bijela kao mlijeko, crvena kao krv“ A. D''Avenia i u 45 minuta odgovoriti na 50 pitanja, uglavnom faktografskog tipa.

Natjecanje daje mogućnost da se izađe iz svojih školskih knjižnica i promovira ih se u lokalnoj sredini, među kolegama, roditeljima, učenicima, u županiji a i šire. Družimo se uz knjige, natječemo se, razmjenjujemo znanja i širimo pozitivnu sliku o dodatnom čitanju, čitanju iz užitka, iz znatiželje, iz puke potrebe. Za županijsko natjecanje u veljači, na koje se plasiralo ukupno 18 učenika potrebno je pročitati još jedan naslov „U divljini“, J. Krakauera.

 

Srednja škola Mate Blažine Labin

 

 

 

čitanje do zvijezda srednja škola mate blažiena obrazovanje