Veliki sportski uspjesi labinskih sportaša

Veliki sportski uspjesi labinskih sportaša

12.9.2013. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Sport

U Gradskoj vijećnici labinski gradonačelnik Tulio Demetlika primio je danas uspješne labinske sportaše koji su tijekom ove godine ostvarili izuzetne sportske rezultate. Tom prigodom gradonačelnik je čestitao sportašima napomenuvši kako je Labin oduvijek bio grad sportaša i velikih sportskih uspjeha. „Ovi mladi ljudi dokaz su kako se upornim radom i trudom a prije svega velikom voljom i zalaganjem mogu postići veliki rezultati. Zahvaljujem vama mladim talentiranim sportašima što predstavljate naš grad u pravom svjetlu te vam želim uspješnu buduću sportsku karijeru. Također, zahvaljujem vašim trenerima i roditeljima koji su vam dali punu podršku u ostvarenju ovih rezultata“, rekao je gradonačelnik.

 

Današnjem prijemu prisustvovali su članovi Jedriličarskog kluba Kvarner Rabac, Leon Kalac, Antonio Milevoj, David Medančić, Paola Miletić,Viktor Kulić Golja i Anteo Šumberac sa trenerima Ivicom i Vladom Matijevićem i predsjednikom kluba Đulijanom Kosom. Jedriličarski klub Kvarner na Otvorenom Prvenstvu Hrvatske u klasi Optimist koje se održavalo od 26. kolovoza do 1. rujna na Pagu proglašen je ekipnim prvakom Hrvatske u klasi Optimist. Također, nakon zlata u ekipnom djelu Prvenstva jedriličari JK Kvarner nastavili su sa odličnim jedrenjem i u flotnom ili pojedinačnom djelu. David Medančić osvojio je srebrnu medalju, a JK Kvarner pokal za najtrofejniji Klub Otvorenog prvenstva Hrvatske za klasu Optimist.

 

Prijemu je bila nazočna i državna prvakinja Ivana Knapić sa trenerom Frankom  Zidarić iz Atletskog kluba Albona koja je u finalu „ERSTE PLAVE LIGE“, koja se održavala početkom rujna u Zagrebu, pobijedila u utrci na 600 m u mlađim kadetima i osvajačica Erste atletske lige.

 

Članovi Kickboxing kluba Budokai Labin Marino Faraguna i Franka Fonović sa trenerom Josipom Faraguna državni su prvaci u kickboxing disciplinama. Franka Fonović je na Prvenstvu Hrvatske u lightcontactu za starije kadete (do 55 kilograma) osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju kod starijih kadetkinja i time postala prvakinja Hrvatske za 2013. godinu. Ujedno je Franka proglašena najboljom starijom kadetkinjom na Prvenstvu, te nagrađena posebnim peharom.

Marino Faraguna u ovoj godini na Prvenstvima Hrvatske ima tri zlata i jedno srebro. Dva zlata ima u seniorima u pointfightingu i kicklightu, jedno u juniorima u kicklightu sve u kategoriji do 63 kilograma, dok srebro ima u juniorima u fullcontactu u kategoriji do 60 kilograma. Posljednje zlato osvojio je prošlog vikenda na Prvenstvu Hrvatske u pointfightingu.

 

Gradonačelnik Tulio Demetlika državnim prvacima uručio je simbolične poklone a čestitke su im uputili i Eni Babić, Savjetnica za odgoj, obrazovanje i sport Grada Labina te Siniša Verbanac, tajnik Saveza sportova Grada Labina.

prijem sportaši jk kvarner david medančić as albona ivana knapić kbk budokai labin marino faraguna