Veliki korak naprijed: Jednoglasno potvrđena studija izvedivosti za Aglomeraciju Labin-Raša-Rabac

Veliki korak naprijed: Jednoglasno potvrđena studija izvedivosti za Aglomeraciju Labin-Raša-Rabac

29.8.2019. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Hrvatskim vodama u Rijeci održan je danas sastanak radnog tima za Aglomeraciju Labin-Raša-Rabac, na kojem je zaključena značajna etapa u razvoju projekta. Naime, jednoglasno je usvojena Studija izvedivosti za ovaj projekt i više nema zapreka za napredovanje u poslu.

Na sastanku na kojem su sudjelovali članovi projektnog tima, predstavnici Hrvatskih voda koji nose ovaj projekt, konzultanti, predstavnici labinskog Vodovoda te labinski gradonačelnik Valter Glavičić i raška načelnica Glorija Paliska dogovoreni su sljedeći koraci. Grad Labin i Općina Raša sad trebaju donijeti prostorne planove, što ne bi trebalo uzeti previše vremena.

„Mislim kako ćemo to odraditi u idućih mjesec i pol, a nakon toga šaljemo okolišni elaborat u Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Očekujem da tu neće biti zastoja pa ćemo relativno brzo u postupak javne nabave za poslove projektiranja“, poručio je Valter Glavičić.

Glorija Paliska složila se kako prostorni plan Raše može vrlo brzo proći proceduru i najavila:

„Nema se više što odugovlačiti. U planiranju ćemo biti pažljivi i pametni; procedure ćemo poštovati, ali nas ne smiju usporavati. Ova aglomeracija donijet će našim stanovnicima kvalitetu života kakvu zaslužuju.“

aglomerijacija aglomerijacija labin raša rabac vodovod projekt odvodnja dino škopac