Veliki interes za potencijalne popisivače i kontrolore za popis stanovništva Popisnog centra Labin (ogledni primjerak)

Veliki interes za potencijalne popisivače i kontrolore za popis stanovništva Popisnog centra Labin (ogledni primjerak)

25.2.2011. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Danas do 16,00 sati vrši se preliminarno testiranje za potencijalne popisivače i kontrolore za popis stanovništva Popisnog centra Labin  u Velikoj vijećnici Grada Labina. U prethodna dva dana  anketne listiće ispunilo je 153 osoba.

 

 

Spremna tehnička dokumentacija za Popis stanovništva

 

 

Labinska ispostava Državne geodetske uprave priredila Tehničku dokumentaciju za popis koja sadrži pregledne kartografske prikaze i popise čija je svrha omogućiti organizaciju Popisa. Sastavni dio dokumentacije su i dokumenti koje će svaki popisivač dobiti u ruke kako bi se mogao orijentirati u prostoru i obaviti popisivanje za točno određene popisne jedinice. Službenici Državne geodetske uprave obišli su ukupno izgrađeno područje Labina te su evidentirali svaku ulicu, zgradu i sve kućne brojeve. Prikupljenim podacima ažurirane su složene Baze podataka Državne geodetske uprave i nakon provedene kontrole kvalitete, prikupljenih i obrađenih podataka, izrađena je tehnička dokumentacija za Popis.

 

Državni zavod za statistiku, kao glavni nositelj i organizator Popisa nastavlja s intenzivnim pripremama za provedbu Popisa. Popis stanovništva najveće je istraživanje statističkih ureda diljem svijeta i najopsežniji izvor podataka o stanovništvu, kućanstvima, obiteljima i stanovima. Ti podaci omogućuju sagledavanje slike nekog društva u određenom trenutku i analizu promjena koje se događaju u višegodišnjem razdoblju. Uz obiman metodološki rad, Popis iziskuje i velike organizacijske napore. U Popisu 2011. Na području republike Hrvatske sudjelovat će više od 17 000 sudionika, a popisivanje će se provesti u razdoblju od 1. do 28. travnja. Popisom će se prikupiti podaci o broju, teritorijalnom rasporedu i sastavu stanovništva.

 

Ti su podaci nužni za provedbu raznih gospodarskih i socijalnih razvojnih politika te znanstvenih istraživanja. Podaci o stanovništvu prikupit će se prema raznim obilježjima, kao što su demografska, ekonomska, obrazovna i druga obilježja. Prvi rezultati bit će objavljeni do kraja lipnja, a obuhvatit će podatke o ukupnom broju popisanih osoba te ukupnom broju stanovnika, kućanstava i stambenih jedinica, na razini Republike Hrvatske, županija, gradova, općina i naselja.


 

Pogledajte što Vas čeka u ovogodišnjem popisu stanovništva: Jeste li gay? Koristite li Excel?

 

popis stanovništva statistika državni zavod za statistiku demografija poziv za rad popisivači poziv rad kontrolori