Veleposlanik Ukrajine u službenom posjetu Labinu

Veleposlanik Ukrajine u službenom posjetu Labinu

13.8.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Politika

Gradonačelnik Grada Labina danas je održao radni sastanak s veleposlanikom Ukrajine, Nj.E. Vasiljem Kiriličem koji je u službenom posjetu Labinu. Naime, veleposlanik Kirilič sinoć je bio gost na otvaranju jubilarnog 25. Labinskog uzleta likovnosti koji je ove godine posvećen temi slobode, a potaknut ratnim sukobima na ukrajinskom tlu.

Kao poseban gost izložbe u Gradskoj galeriji, istu je dodatno osnažio i renomirani likovni umjetnik iz Ukrajine, Mikhail Reva koji od početka rata boravi u Rapcu kod prijatelja koji su njega i obitelj primili u najtežim trenucima.

Gradonačelnik Glavičić i veleposlanik Kirilič razgovarali su o mogućnostima pomoći ukrajinskom narodu koji prolazi sličnu situaciju koju smo u našoj državi doživljavali prije tridesetak godina. Veleposlanik se posebno zahvalio i na dosad upućenoj humanitarnoj pomoći koja je iz Labina dostavljena u Poljsku koja je mnogim Ukrajincima najbliža točka prilikom izbjeglištva.

„Veleposlanik Kirilič i njegov dolazak u Labin dodatno su dali na značaju i važnosti poruke slobode koju šaljemo održavanjem jubilarnog uzleta likovnosti na tu temu. Mnogo smo razgovarali o situaciji u kojoj se nalazi ukrajinski narod te ponudili dodatne oblike pomoći koja im je potrebna kao i mogućnostima uspostave suradnje Labina s nekoliko ukrajinskih gradova. Kao jedan od trenutnih oblika pomoći spomenuta je mogućnost dolaska na more ukrajinskih branitelja i njihove djece kao vid kvalitetne i potrebne terapije. Upravo ovakvi razgovori i osluškivanje realnih potreba ljudi dovest će do prave i konkretne pomoći onima kojima je to najpotrebnije.“ – zaključio je gradonačelnik Valter Glavičić

Mikhail Reva ukrajina valter glavičić službena posjeta