Vela đirina - rabačka Copacabana

Vela đirina - rabačka Copacabana

12.9.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Plaža ili jednostavno Maslinica, šljunčano žalo duž uvale kojom je rabački zaljev najdublje ušao u kopno, bila je i ostala najveća, najpristupačnija i najuređenija plaža u Rapcu.

Ona je "izlaz na more" hotela i autokampa hotelskog naselja Maslinica pa je prožeta njihovom turističkom ponudom. Duž četiristotinjak metara obalne crte nalazi se štošta što se u Rapcu može samo ovdje naći. Na primjer, ovo je jedinu mjesto s rampom koja invalidima omogućava nesmetan ulaz u more i jedino mjesto s dizalicom za plovila. Dva plažna salona za masažu također svjedoče o visokoj razini ponude.

Osim akvagana, vodenog tobogana koji s vremenom postao njen zaštitni znak, od ove godine je u ponudi je i akvapark, dječja igralište na vodi. U zabavnu ponudu spadaju i jedan veliki trampolin i četiri manja, staza za dječje automobile, dvije igraonice, mogućnost iznajmljivanja čamaca, pedalina i jet skija ili, za one koji hvale more, ali se drže kraja, quadova.

Betonska pješačko-biciklistička staza svojevrsna je granica između plaže i autokampa.

Uz nju se s kopnene strane nalaze pješčana sunčališta, odnosna zemljišta namijenjena isključivo ležaljkama te dva ugostiteljska objekta. Hortikulurno uređenje, koje zahtjeva svakodnevno zalijevanje, također je bogato, a među raslinjem se ističu oleandri. Sjeverni i južni kraj prirodno su obrasli crnikom.

Na sjevernom dijelu, 20-ak metara od mora, u šumarku uz hotel uređeno je parkiralište u kojemu gosti hotela, sretnici, mogu cijeli dan držati auto u dubokome hladu. Uz obalu se nalazi okretište turističkog vlakića koji odatle počinje svoju liniju šetnicom do turističkog naselja Girandella i natrag. Budući da se ponuda većine zabavnih sadržaja nastavlja nuditi i noću, kada se "aktivira" i glazba na terasi, Vela đirina je ujedno i mjesto najbogatije zabavne ponude u Rapcu. R. S.

vela đirina rabac plaža maslinica