Vedran Grubišić suradnik za građenje i održavanje objekata u Županijskoj upravi za ceste Pazin

Vedran Grubišić suradnik za građenje i održavanje objekata u Županijskoj upravi za ceste Pazin

29.11.2013. // iPress // Objavljeno u kategoriji Politika

Bivši dožupan Vedran Grubišić, nakon isteka 6-mjesečnog roka u kojem je imao pravo na dožupansku plaću, uhljebit će se u Županijskoj upravi za ceste Pazin, na radnom mjestu suradnika za građenje i održavanje objekata.

Ovaj 37-godišnjak član je istarskog SDP-a, u kojem je do odluke središnjice stranke o raspuštanju zbog slizanosti s IDS-om, obnašao funkciju glavnog tajnika.

Kako ima zvanje inženjera građevine, politika ga relativno bezbolno smješta na odgovarajuće radno mjesto. Kao suradnik za građenje u ŽUC-u će navodno pripremati i izrađivati programe razvitka županijskih i lokalnih cesta, stručno ocijenjivati studije i projekte, kontrolirati poslove građenja županijskih i lokalnih cesta i objekata, organizirati tehničke preglede i primopredaju županijskih i lokalnih cesta i objekata na korištenje i održavanje, pripremati projekte za EU fondove, pripremati i voditi postupke javne nabave i ustupanja radova te obavljati i druge poslove po nalogu ravnatelja.

Od pet kandidata koji su se javili na natječaj objavljen jedino u lokalnom dnevniku 5. studenog, Grubišić je, ispada, najbolji iako je, razmatrajući njegovu dosadašnju karijeru, razvidno da u posljednjih 12-ak godina nije radio u struci, ako je i ikad. Naime, u politici je još od 2001. godine, kad je imao svega 25 godina. Tada je bio nositelj stranačke liste SDP-a za Općinsko vijeće Raše, kratko je bio načelnik Raše, dok ga IDS nije skinuo uz pomoć HNS-a, bio je na SDP-ovoj listi za Sabor 2007. godine, ali ne i 2011., a zamjenik istarskog župana bio je od 2009. do ove godine. Nedavno je izabran za predsjednika raškog SDP-a. Jedan je od 103 člana Glavnog odbora SDP-a, ali nije prošao na izborima za Predsjedništvo stranke u lipnju.

Kao dožupan uglavnom se deklarativno bavio tzv. održivim razvojem, odnosno prisustvovao je konferencijama i koordinacijama, davao izjave za javnost i bio članom nadzornih odbora i upravnih vijeća u javnim tvrtkama i ustanovama, uključujući i sam ŽUC, gdje je bio članom Upravnog vijeća, što mu je očito referenca za mjesto stručnog suradnika.

Zbog znatnog doprinosa utapanju istarskog SDP-a u IDS marginaliziran je od vrha stranke, ali mu vladajući u Istri zahvaljujući posvemašnjoj kontroli nad javnim službama mogu radnim mjestom zahvaliti za taj doprinos. Ravnatelj ŽUC-a je IDS-ovac Robi Zgrablić, a na čelu Upravnog vijeća je IDS-ovac Marko Paliaga.

U ŽUC-u od početka tjedna izbjegavaju na naš upit potvrditi Grubišićevo zapošljavanje, da bi nas jučer izvijestili da još teku žalbeni rokovi po natječaju te da ugovor o radu nije sklopljen, pa će na pitanja odgovoriti po okončanju postupka. (MBM)

žuc županijska uprava za ceste sdp ids politika vedran grubišić