VEČERNJI-PRVA HMNL / ZAGREB: MNK Nacional-MNK Potpićan 98. 2:1 (0:0)

VEČERNJI-PRVA HMNL / ZAGREB: MNK Nacional-MNK Potpićan 98. 2:1 (0:0)

4.4.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Za nadati se da će nadolazeće polufinale Kupa za Potpićance biti doslovno. „Treća sreća“., barem kad su u pitanju ovosezonski susreti protiv Nacionala. Po drugi put su se Zagrepčani provukli kroz „iglene ušice“. Nakon prosinačkog gola u zadnjim sekundama kojim su slavili u Labinu večeras su do minimalne pobjede došli dvije minute prije kraja. Do tada je goste u igri držao Funčić a domaće Švigir. Teško je pobjedu Nacionala nazvati nezasluženom ali još teže zasluženom. Jedno je sigurno Zagrepčani su bili s(p)retniji.

.

PRVO POLUVRIJEME

Prvi su zaprijetili gosti. Keven Drndić je šutirao iz slobodnog udarca ali je Švigir bio na mjestu. Slijede dva domaća udarca koje Funčić brani krajnjim naporom. Već u petoj i sedmoj minuti Funčić nanovo bravurozno intervenira. Potponju prigodu nije iskoristio Marinović.

Slijedi pet minuta mirne igre na sredini terena a onda bomba Leskovara koju umjesto Funčića ovaj put zaustavlja greda njegovog gola. Već u narednoj minuti prvo Patrik Drndić šutira pored gola a u slijedećem napad iz još izglednije situacije Kvene Drndić preko gola.

U četrnaestoj minuti najizglednija prigoda Potpićanaca do tada. Patrik idealno upošljava Kevena Drndića a ovaj „trese“ Švigirovu gredu. Dvije minute prije kraja Lalić i Marinović nanovo ne uspijevaju jer im Švigir i Funčić maestralno brane udarce.

A onda u zadnje dvije minute i dvije ponajbolje prigode na utakmici. Najprije je Keven drndić išao sam prema Švigiru ali mu je ovaj obranio da bi u slijedećem napadu Funčić obranio udarca Grdovića, također u situaciji „oči u oči“.

Sve u svemu poluvrijeme koje su obilježile fenomenalne obrane vratara jedne i druge momčadi.

.

DRUGO POLUVRIJEME

Početak pripada gostima, dva puta opasno prijeti Patrik Drndića ali mreža Šviguira i dalje miruje. U dvadeset četvrtoj minuti Ernilson opasno šutira ali Funčić je nesavladiv.

  • 0:1 – DRNDIĆ P. – 28. minuta

Lalić dugom loptom upošljava Patrika Drndića, slijedi maestralan udarac, „suhi list“, i Švigir po prvi put večera ide po loptu u svoju mrežu.

  • 1:1 SUTON – 29. minuta

Radost gostiju traje samo jednu minutu. Suton koristi smušenost zadnje linije gostiju i pogađa Funčićevu mrežu.

Već u slijedećem napad Suton zarađuje drugi žuti karton i Potpićanci imaju igrača više ali gosti to ne koriste. Najozbiljnije je zaprijetio Patrik Drndić ali je Švigir nanovo obranio. Slijedi u trideset drugoj minuti munjevita kontra Nacionala nakon koje se Leskovar našao u idealnoj prigodi ali je za malo bio neprecizan i poslao loptu preko Funčićeve gredu.

Slijede četiri minute igre na sredini terena u kojoj nitko ne preuzima ozbiljniji rizik a onda Patrik Drndić izbija „sam kao duh“ ispred Švigira no domaći vratar je nanovo pobjednik tog duela.

  • 2:2 NOVAK u 37. minuti

Kazna stiže ubrzo na suprotnoj strani. Novak šutira silovito sa sredine, lopta na svom putu prema gostujućim vratima pogađa Lalića, mijenja smjer i završava iza Funčićevih leđa.

Do kraja jalovi pokušaji gostiju ali bez učinka. Slijedi labinski nastavak za tri tjedna u koji će gosti sasvim sigurno ući s velikom zebnjom.

 

LabinSport

..

1.HMNL Potpićan mnk potpićan 98 potpićan 98 mnk nacional sport