Večeras prezentacija projekta KOVA

Večeras prezentacija projekta KOVA

27.6.2016. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Nova Gradska knjižnica smještena u mramornoj dvorani na labinskom Piazzalu bio je samo prvi korak koji smo učinili u ostvarenju cjelokupnog projekta kojim proaktivno razvijamo sadržaje i programe kroz aktivno korištenje rudarske infrastrukture. Rudnici na području Labinštine bili su najznačajniji ugljenokopi u Republici Hrvatskoj, koji su na lokalnom nivou ''obojali'' i potaknuli ukupni razvoj Grada Labina i okolnih Općina. Projektom Kova želimo ponosno valorizirati našu prošlost, te formirati sadržaje koji će identifikacijski osnažiti Grad Labin, potaknuti suvremenu urbanu transformaciju i ukupni razvoj.

 

Projekt KOVA nije usmjeren isključivo čuvanju i isticanju baštine, već  sukladno politici EU stvaranju sadržaja i aktivnosti koje su komplementarne postojećim, a kojima se osigurava održivi razvoj i trajno prožimanje autohtone i nacionalne kulture, turističke ponude, kreativnosti i poduzetništva. Ovim projektom želimo održati kontinuitet suživota s rudnicima, koji će se manifestirati kroz fizičku obnovu sa novim sadržajima i aktivnostima, ali i kroz nastavak rada na osnaživanju naše zajednice koju je oduvijek krasila multietničnost, tolerancija, participativnost, solidarnost i odvažnost.

 

Upravo iz tog razloga ključna je vaša uključenost i sudjelovanje, jer jedino zajedno možemo ostvariti preduvjete za realizaciju ovog jedinstvenog projekta.

 

Pozivamo građane Grada Labina na prezentaciju rezultata rada na prvoj pripremnoj fazi projekta obnove i revitalizacije rudarske ostavštine – Kova koja će se održati večeras, 27. lipnja 2016. godine sa početkom u 17,30 sati u polivalentnoj dvorani Gradske knjižnice Labin, Rudarska 1A.

 

Planirani raspored prezentacije:

 

17,30 – 17,40 Uvodna riječ Gradonačelnika Grada Labina, Tulia Demetlike

17,40 – 17,45 Pregled aktivnosti provedenih na pripremi projektnih podloga za projekt KOVA, Anamarija Lukšić, dipl. ing. građ., Pročelnica Upravnog odjela za prostorno uređenje, zaštitu okoliša i gradnju

17,45- 17,50 Referentni primjeri prenamjene rudarske ostavštine u Europi, Sanja Cvjetko Jerković, dipl.ing.arh., koordinator projekta Kova

17,50 – 18,00 Vizualni identitet, Dorja Benussi, dipl.diz.

18,00 – 18,10 Program i idejno rješenje rudarskog kompleksa na Piazzalu, Branka Petković, dipl.ing.arh.

18,10 – 18,20 Procjena stanja rudarskog tornja dizala i mjere obnove, Juraj Pojatina, dipl.ing.građ.

18,20 – 18,30 Rezultati analize stanja podzemnih otkopa nekadašnjeg rudnika, Bojan Lajlar, dipl.ing.rud.

18,30 – 18,35 Program sadržaja i idejno rješenje prenamjene i sanacije podzemnog dijela, Sanja Cvjetko Jerković, dipl.ing.arh.

18,35 – 18,45 Plan i program predstojećih aktivnosti na projektu KOVA, Sanja Cvjetko Jerković, dipl.ing.arh.

18,45 – 19,15 Diskusija / javna rasprava o projektu i anketiranje prisutnih građana.

 

 

kova projekt kova rudnici