Večeras predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

Večeras predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020.

3.11.2014. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Večeras s početkom u 17.30 sati u Gradskoj knjižnici Labin LAG „Istočna Istra“ organizira „Predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020.“ Cilj edukacije je predstavljanje Programa ruralnog razvoja RH 2014. – 2020., a posebice Mjere 4. Ulaganje u fizičku imovinu,Mjere 6. Razvoj poljoprivrednih gospodarstva i poslovanja i Mjere 7. Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima.

 

Raspisivanje natječaja za navedene mjere očekuje se u prosincu ove godine i u prvom kvartalu slijedeće godine. Edukacija je namijenjena poljoprivrednim gospodarskim subjektima, OPG-ovima, obrtima, poduzećima, zadrugama, LAG-ovima koji planiraju pripremiti projekte za natječaje, svim tijelima javne vlasti, a posebice jedinicama lokalne i područne samouprave i poduzećima u njihovom vlasništvu, konzultantima koji će raditi na pripremi projekata, medijima, udrugama i drugim zainteresiranim organizacijama i pojedincima koji se žele upoznati s natječajima u strukturnim fondovima.

 

Tijekom edukacije prikazat će se ključni koraci u pripremi dokumentacije, a polaznici će dobiti konkretne savjete o tome mogu li i koje investicije financirati iz Programa ruralnog razvoja RH 2014.-2020. Pozivaju se svi zainteresirani da se odazovu pozivu, budući da se radi o mogućnostima bespovratnog financiranja i do 100%, s povoljnijim kriterijima u usporedbi s prethodnim IPARD natječajima. U uvodnom dijelu edukacije prezentirat će se ciljevi i aktivnosti Lokalna akcijska grupa „Istočna Istra“, te LEADER pristup.

 

Edukaciju će voditi gđa. Ariana Vela iz tvrtke EU projekti. Gđa. Vela je jedna od vodećih hrvatskih konzultantica za EU fondove, strateško planiranje, pripremu i provedbu projekata. Posjeduje desetogodišnje iskustvo rada na projektima financiranim fondovima EU. Seminar je besplatan za sve sudionike. U privitku se nalazi program edukacije.

 

Radite u poljoprivrednom sektoru?

Znate li da su već sada u najavi natječaji iz novih programa koji pokrivaju područje poljoprivrede i ruralnog razvoja?

Želite graditi vrtiće, dvorane, ceste ili se baviti obnovljivim izvorima energije i ruralnim turizmom?

Dođite na našu edukaciju!


»Ovaj oglas sufinanciran je iz EU pretpristupnog programa IPARD kroz mjeru LEADER. Sadržaj ovog oglasa je isključiva odgovornost LAG-a "Istočna Istra" i ne odražava nužno stajališta Europske unije«.

 

 Dnevni red.pdf295.89 KB

 

 

lag istočna istra lag lokalna akcijska grupa eu edukacija