Veća sigurnost za pješake u Rapcu i na Kapelici

Veća sigurnost za pješake u Rapcu i na Kapelici

26.2.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Polaganjem asfalta u ponedjeljak na nogostupu u naselju Rabac kraj hotela Amfore, završava se asfaltiranje triju važnih dionica nogostupa koje je odrađeno u posljednjih nekoliko dana.

Naime, radovi su izvođeni na tri lokacije, u naselju Kapelica te u naselju Rabac na dvije lokacije: kraj hotela Amfora, odnosno spoj ulice Slobode i Obale M. Tita te u ulici Slobode od novoizgrađenog parkirališta do raskrižja za Gornji Rabac.

Radi se o komunalnim radovima kojima se značajno utječe na sigurnost svih sudionika u prometu. Tako je u ulici Slobode od novoizgrađenog parkirališta do raskrižja za Gornji Rabac sanirano 105 metara dionice nogostupa. Cjelokupna investicija Grada Labina na ovom potezu iznosila je 96.000,00 kn + PDV, a predstoji još i uređenje obližnjeg makadamskog parkirališta.

Ulaz u naselje Kapelica dobilo je sanirani nogostup nakon što su krajem prošle godine postavljena nova četiri stupa javne rasvjete u trenutku kada je HEP - Elektroistra Labin na tom dijelu izvodila radove na svojoj elektro mreži te otvorila konstrukciju nogostupa. Tada je Grad Labin postavio nedostatne stupove na već ranije položene instalacije, što je znatno umanjilo vrijednost radova.

Nakon postave stupova javne rasvjete, Grad Labin uključio se u sanaciju nogostupa i rubnjaka, a Županijska uprava za ceste Istarske županije u ovoj proračunskoj godini predviđa započeti s radovima na investicijskom održavanju županijske ceste Labin - Kapelica - Koromačno na dionici od kružnog raskrižja do skretanja za Kanfareliće. Radovi na ovom dijelu nogostupa dugog 220 metara vrijedni su 160.000,00 kn +PDV.  

Treći po redu no ne manje važni radovi, privode se kraju na spoju ulice Slobode i Obale M. Tita u Rapcu, a uključivali su sanaciju 140 metara dionice nogostupa. Ova dionica prije početka radova na sanaciji nogostupa, u svojem je donjem dijelu, tj. samom ulasku na rivu dodatno uređena, odnosno uklonjeni su prometni „otoci“ nekadašnjih rampi te je površina uređena.  Predstoji još postava tri nova stupa javne rasvjete, rukohvata na pojedinim dijelovima u dužini od 25 metara te postava urbanih stupića na ukupno tri dionice. Ukupna vrijednost investicije na ovom području nakon postave sve gore nabrojene opreme i odrađenih radova procijenjena je na 224.000,00 kn + PDV.

Gledajući sve gore nabrojene radove, i ove godine Grad Labin nastavlja sa ulaganjima u poboljšanje komunalne infrastrukture u sklopu programa redovnog održavanja iste. Radove u sklopu redovnog održavanja komunalne infrastrukture izvodi trgovačko društvo Cesta d.o.o. Pula.

asfalt nogostup radovi pješaci rabac kapelica